Annonce
Ugeavisen Øboen

Antikhandel på Langeland: Kim vil rykke til noget mindre

Kim Welcher vil gerne beholde en butiksstørrelse på de nuværende 234 kvadratmeter, men satser på en mindre ejendom. Foto: Michael Lorenzen
Gammel proprietærgård sat til salg - antikhandler vil flytte til Rudkøbing eller ud mod Langelandsbæltet
Annonce

HUMBLE: Coronavirussen har fået antikvitetshandler og kommunalpolitiker Kim Welchers (DF) øjne op for, hvor megen tid han bruger på sin ejendom og på politik. Det sidste kan han ikke gøre meget ved, men det første kan han ændre på. Så nu er den store og gamle proprietærgård på Nørreballevej lidt uden for Humble sat til salg.

- Jeg bruger 50 timer på kommunalpolitik om ugen og 40 timer på min butik, og så skal ejendommen holdes. Her er syv længer, hønsehus, drivhus og tre hektar. Så jeg har en arbejdsuge på noget, der ligner 90-100 timer. Jeg vil gerne have mere tid til familie og venner og kunne godt tænke mig på et tidspunkt at få en kæreste og selv stifte familie, fortæller Kim Welcher, der er 32 år.

Så har man 1,495 millioner kroner, er det muligt at overtage ejendommen. Selv vil han prøve at finde noget i enten Rudkøbing eller ud mod Langelandsbæltet. Han har 234 kvadratmeter til butikken, og den størrelse vil han gerne holde fast i.

Kim Welcher overtog den nuværende ejendom i 2014, og han har været glad for stedet. Men nu er det tiden at rykke videre.

Annonce

50 procent i rabat

I forbindelse med den forestående flytning sælger han de antikviteter, der befinder sig i butikslængen, med 50 procents rabat.

Et af de mange stel, der er til salg i antikvitetsbutikken. Foto: Michael Lorenzen

- Det må være rimeligt. Det er da også et pænt nedslag, som vil gavne både kunderne og mig selv, for det er jo heller ikke gratis at flytte alle de ting, jeg har, siger han.

Kim Welcher er uddannet møbelhandler og har som sådan forstand på træ, læder og stoffer. Siden har han efteruddannet sig som indretningskonsulent og har både indrettet loger, private hjem, jobcentre med videre.

For det utrænede øje kan det af og til være svært at se, om noget hører til en antikvitetsbutik, i en genbrugsforretning eller på genbrugspladsen.

- Der er nogle ting at gå efter, udover tilstanden på genstanden. Har vi for eksempel en kongelig porcelænsfigur, "Else og Henrik" med en udsalgspris på 5800 kroner, så er det klart en antikvitet. De stoppede vist med at producere figuren i 1920. Man kan også have et kostbart ur eller nogle smykker. Omvendt må jeg nogle gange skuffe folk, som har ringet om et dødsbo, hvor tingene ikke viser sig at have den værdi, de selv troede, siger Kim Welcher.

Annonce

Har mistet værdi

Han kan nævne konkrete eksempler på dette.

- Det kan være nogle, som har købt et maghognichatol i 1980erne for 20.000 kroner og regner med at kunne få pengene hjem igen i dag. Det kan man ikke. Det samme med egetræs spiseborde og reoler fra 1960erne. Kvaliteten kan sagtens være i top, men man kan bare ikke få noget nævneværdigt for tingene, påpeger antikvitets- og møbelhandleren.

I butikken er der ikke kun dyre ting. Man kan for en flad 20er erhverve en platte eller en vinylplade med Poul Bundgaard eller Aksel Schiøtz.

Urmager Christian Peter Steensen drev forretning i Rudkøbing fra 1727. Dette standur var et af dem, han fremstillede i sit værksted. Han levede fra 1700 til 1776. Foto: Michael Lorenzen

- I den anden ende sælger jeg ting til 20.000 kroner, og så har jeg effekter, som jeg ikke vil opbevare her i butikken, men som ligger i en bankboks. Det kan være dyre ure eller smykker. Så fortæller jeg kunden, at der går et par dage, før jeg kan vise dem tingene, og så mødes vi typisk til en kop kaffe med passende kage til en lørdag eller søndag. Seriøse kunder ved godt, at det tager nogen tid.

Annonce

Bundsolid økonomi

Kim Welcher havde ikke sin butik i tiden omkring finanskrisen og har derfra ingen oplevelser fra dengang. Men truende skyer trækker sig igen sammen om den danske økonomi på grund af en vis sygdom.

- Selvfølgelig er jeg da bekymret for handlen, men jeg skal nok klare den. Dels har jeg en bundsolid privatøkonomi og er ikke typen, der skal på tre ferierejser om året. Dels går tallerkener og kopper stadig i stykker, coronakrise eller ej, og så vil det alt andet lige være billigere at købe noget brugt end noget nyt.

Vinylplader var en gang dømt ude, men har i de senere år fået fornyet interesse. Foto: Michael Lorenzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce