Annonce
Ugeavisen Øboen

Bøstrup: Hør om det armenske folkedrab

Forfatter, lektor og ekspert i det armenske folkedrab Matthias Bjørnlund fortæller 8. marts om danske kvindelige missionærer og hjælpearbejdere i Armenien fra 1900-1930. PR Foto
Annonce

Bøstrup: Forfatter, lektor og ekspert i det armenske folkedrab Matthias Bjørnlund holder søndag 8. marts kl. 15-17 foredrag i Møllehavehuset, Bøstrup Præstegård.

Det har overskriften "Vækkelse, kvindekamp og folkedrab: danske kvindelige missionærer og hjælpearbejdere i Armenien fra 1900-1930".

Gennem dagbøger, breve, fotos og øjenvidneberetninger fra arkiverne fortælles om flere nødhjælpskvinders skæbne før, under og efter det armenske folkedrab.

Det er historien om, hvorfor de valgte at rejse fra det trygge Danmark til et radikalt anderledes samfund i Osmannerriget. Om hverdagen som missionærer og nødhjælpsarbejdere; om den livsfarlige og livsnødvendige indsats, mens de kristne armeniere blev forsøgt udryddet under Første Verdenskrig; og om efterspillet blandt de overlevende i blandt andet Syrien.

I begyndelsen af 1900-tallet påbegyndte den tyrkiske regering en systematisk forfølgelse af armenerne med henrettelser, deportation af befolkningen og ødelæggelse af byer og kulturelle skatte.

1,5-2 millioner armenere omkom under folkedrabet, der er blevet sammenlignet med nazisternes holocaust. Men Armenien er andet og mere end sin blodige historie. Det er et lille kaukasisk bjergland på størrelse med Jylland. Det har 3 millioner indbyggere og ligger klemt inde mellem Iran, Tyrkiet og Georgien. Efter foredraget er der generalforsamling for Møllehavehusets medlemmer.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce