Annonce
Ugeavisen Øboen

Bergmans Ø og en ond troldmand: To nye film i Bio Langeland

Mads Mikkelsen er med i ”Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder”. Pressefoto: Jaap Buitendijk.
Bio Langeland har to nye tilbud og fortsætter med to andre successer lidt endnu

Bio Langeland har i den kommende uge to nye film på programmet, Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder og Bergmans Ø.

Filmen Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder er den tredje film i en serie på fem, der er baseret på J.K. Rowlings bog af samme navn.

Ved filmens start er den magtfulde og onde troldmand Gellert Grindelwald på vej til at få kontrol over samtlige magtfulde troldmænd og hekse og hele den magiske verden.

Annonce

Professor Albus Dumbledore ved imidlertid, at han er stærk nok til at stoppe Grindelwald alene, men han sender i første omgang magi-zoologen Newt Scamander af sted med et hold af troldmænd og hekse på en farlig mission, hvor de skal forsøge at nedkæmpe Grindelwalds voksende skare af følgere. Det står klart, at den magiske verdens fremtid er på spil, så hvor længe kan Dumbledore forblive på sidelinjen?

Grindelwald spilles af den danske skuespiller Mads Mikkelsen, efter at Johnny Depp har måttet trække sig fra filmen. Herudover medvirker også Jude Law som Dumbledore og Eddie Redmayne.

Skellet mellem virkelighed og fiktion

Filmen Bergmans Ø udspiller sig på den svenske ø Fårö, hvor den kendte svenske filmskaber Ingmar Bergman boede en stor del af sit voksenliv og optog de fleste af sine film. Øen er i høj grad gennemsyret af Bergmans legende, og den tiltrækker hvert år cineaster fra hele verden.

I filmen følger vi det amerikanske par Chris og Tony, der begge lever af at lave film. De tager sammen på en ferie til øen for at finde inspiration i det bjergtagende, vilde landskab. Som dagene går, sløres skellet mellem virkelighed og fiktion for de to. Deres parforhold sættes på prøve af mødet med den svenske ønatur og fortidens ekko.

Tim Roth og Vicky Krieps spiller hovedrollerne i filmen, der både fungerer som en hyldest til Ingmar Bergman og indføring i hans liv og virke. Samtidig kaster den lys over to mennesker, der opdager nye sider af sig selv og deres kunstneriske udfoldelser.

Bergmans Ø blev nomineret til Guldpalmen ved filmfestivalen i Cannes og er instrueret af den franske filmskaber Mia Hansen-Løve, som tidligere har vundet priser i både Cannes og Berlin.

Filmene Krummerne – det er svært at være 11 år og De forbandede år 2 (se tidligere omtale) fortsætter endnu et par dage i denne uge til og med den 30. april.

Annonce
Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Annonce
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Annonce
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Et svært dilemma: Skal man altid vælge det lokale tilbud, blot fordi det er lokalt, eller har man ret til at tage noget andet?

Ugeavisen Øboen

Forårskoncert i Skrøbelev Kirke med Gospelkoret Salos

Ugeavisen Øboen

Ledigheden falder igen: 121 færre arbejdsløse på Langeland end for et år siden

Ugeavisen Øboen

Hæsblæsende action med Doktor Strange in the Multiverse of Madness: Danmarkspremiere i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Debat: Langelandske borgere gidsler i politisk spil på Christiansborg

Ugeavisen Øboen

Sådan kan du hjælpe demente og deres pårørende: Særligt fokus på butikslivet denne gang

Ugeavisen Øboen

Masser af nye unge ansigter i brugsen: Fremtidens uddelere og salgschefer tager en tørn, mens de fleste faste holder ferie

Annonce