Annonce
Ugeavisen Øboen

Biavlerforening inviterer til honning og jordbær

Lørdag den 20. juni inviterer Langelands Biavlerforening til jordbær og honning i besøgsbigården. Pressefoto
Lørdag den 20. juni er det ”Honning og Jordbærdag”. Her fejrer landets biavlere årets første høst af honning sammen med danske jordbær – også på Langeland.
Annonce

TRANEKÆR: Bierne har i foråret haft travlt med at bestøve din haves frugttræer og -buske, markernes afgrøder og de vilde planter i naturen. Når bierne bestøver blomsterne, belønnes de med nektar. Bierne forarbejder nektaren, så den kan blive til den skønneste honning. En af de planter, der har gavn af biernes arbejde, er jordbær.

Men jordbær og bier hænger sammen på flere måder, lyder det i en pressemeddelelse fra Langelands Bivaleringforening:

- Den nyslyngede forårshonning har netop den fine og harmoniske smag, der indgår i en fuldendt symfoni sammen med de røde jordbær. Det kan alle få lov at smage, når Danmarks Biavlerforening fejrer den årlige Honning og Jordbærdag ved arrangementer landet over.

Også biavlerne på Langeland har haft travlt med at slynge forårshonning, så du kan få smagt den smagfulde symfoni ved Honning og Jordbær-arrangementet, der finder sted lørdag den 20. juni klokken 10 til 14 i Besøgs-bigården, Slotsgade 95, Tranekær.

- Vi håber, at rigtig mange vil slå vejen forbi i løbet af dagen og smage symfonien af danske jordbær med ny-slynget honning og samtidig høre lidt om biernes vigtige opgave, når både afgrøder og vilde planter skal bestøves, siger formand for Langelands Biavlerforening, Svend Aage Sørensen, i pressemeddelelsen.

Og biernes bestøvning er uhyre vigtig. For jordbærs vedkommende betyder biernes bestøvning blandt andet større og mere velformede jordbær. Desuden bliver jordbærrene rødere og sødere. De holder også længere.

Når du køber dansk honning, kan du derfor glæde dig over, at honningen er et produkt af biernes bestøvning af planter og afgrøder i Danmark – blandt andet jordbær. Derved kan man spare klimaet for transporten af importerede jordbær og honning. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce