Annonce
Ugeavisen Øboen

Biskop siger ja til fusion: Menighedsråd slår sig sammen

Biskop Tine Lindhardt har godkendt en sammenlægning af flere menighedsråd på den sydlige del af Langeland, mens situationen stadig er uvis for menighedsrådet i Simmerbølle. Arkivfoto: Kim Rune
Menighedsrådene i Lindelse og Humble slår sig sammen, og Magleby bliver en del af et menighedsråd med naboerne i Tryggelev/Fodslette.
Annonce

Langeland: Den 1. december er der ikke længere 11, men kun ni menighedsråd på Langeland. Og måske bliver antallet senere reduceret til otte.

Det er status, efter at den fynske biskop Tine Lindhardt har vurderet de henvendelser, hun har fået i kølvandet på valget på Langeland.

Biskoppen har godkendt et ønske om, at menighedsrådene i Lindelse og Humble slår sig sammen, og at Magleby bliver optaget som en del af et fælles menighedsråd med naboerne i Tryggelev/Fodslette.

Sammenlægningen er sket, efter at det kun er lykkedes at vælge et enkelt medlem til rådene i både Lindelse og Magleby.

Det nye menighedsråd i Humble/Lindelse består herefter at Henny Larsen, Michael Drost, Lisa Pihl Jensen, Marianne Olsen, Lis Larsen, Charlotte Ysekær Olsen Lyder og Willy Edvardsen.

I Magleby/Tryggelev/Fodslette får det nye menighedsråd fem medlemmer: Anne Toftemann Knudsen, Kaj Elmer Christoffersen, Doris Christoffersen, Helge Dinesen og Flemming Thomsen.

Annonce

Afviser råd med to mand

I Simmerbølle er det trods to forsøg kun lykkedes at få valgt Jens Christian Bay og Torkild Wamsler til det nye menighedsråd, og biskoppen har afvist et ønske om at fortsætte med et råd med blot de to medlemmer. Den beslutning kan påklages frem til den 8. december.

Herefter er der lagt op til, at der skal afholdes endnu et valg – et såkaldt suppleringsvalg - og altså for tredje gang forsøge at finde fem sognebørn, der vil engagere sig i de kirkelige aktiviteter i sognet.

- Hvis det ikke lykkes, vil jeg tro, man vil lade et andet menighedsråd administrere Simmerbølle de næste fire år, men det er biskoppens afgørelse, siger Trille Brink Westergaard, der er provst på Langeland.

Torkild Wamsler har tidligere oplyst til Fyns Amts Avis, at både han selv og Jens Christian Bay træder ud af menighedsrådet, hvis biskoppen afviser deres ønske om at fortætte med blot to medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Juleudstilling i Nowhuset

Annonce