Annonce
Ugeavisen Øboen

Blæst og strøm gør det svært at manøvrere Ærøxpressen

- Jeg har stået og set mange gange, at den banker ind i kajen, siger Hanne Mertz, der bor på 2. sal i Punkthuset med udsigt til Kongekajen. Foto: Catrine Madelaire
Ærøexpressen har flere gange påsejlet Kongekajen i Rudkøbing, fordi blæst og strøm gør det svært at manøvrere. – Det er skrækkeligt, lyder det fra beboer.
Annonce

RUDKØBING: Flere beboere i Løve's Pakhus og "Punkthuset" - den grå bygning på Havnepladsen ved siden at pakhuset - oplever jordskælvs-lignende rystelser, fordi Ærøxpressen flere gange har påsejlet Kongekajen, når den skal sejle til og fra færgelejet.

Hanne Mertz bor på 2. sal i Punkthuset med udsigt mod havet og kan tydeligt mærke, når Ærøxpressen støder på.

- Det er simpelthen skrækkeligt. Vi kan mærke, at det giver et skælv i huset. Og så ved vi, at der er færgen, der er sejlet på. Det er ligesom små jordskælv. Jeg har stået og set mange gange, at den banker ind i kajen, siger hun.

Bille Olsen bor også i Punkthuset i stueetagen, og han mærker også tydeligt rysteler i bygningen.

- Man kan mærke det. Man bliver lige slået hen, siger han og giver et lille ryk i sin stol for at vise, hvordan det føles, når Ærøxpressen støder på kajen.

Ærøxpressen har flere gange påsejlet Kongekajen i Rudkøbing i forbindelse med indsejling til færgelejet. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce

Nervøs for fundament

Begge er nervøse for, om rystelserne giver skade på bygningens fundament.

- Det er et gammelt bindingsværkshus. Og det er ret bekymrende, hvis det kan give sætninger i husets fundament, siger Hanne Mertz.

Bille Olsen er også nervøs for, at rystelserne skaber revner i pudset på bygningen.

- Hvis der kommer revner, så kommer der vand ind. Og så sætter det sig, siger han.

Punkthusets formand og nogle af beboerne har været i kontakt med både Ærøexpressens direktør, havnefogeden og Langeland Kommune for at gøre opmærksom på problemet.

Annonce

Arbejder på løsning

Direktøren for Ærøxpressen, Boye Kromann, erkender problemet og håber på en løsning hurtigst muligt.

- Vi anerkender, at der er et problem. Og det skal løses, siger han.

I forbindelse med etableringen af færgelejet er der sat tre meget store sidefendere op, der skal beskytte Kongekajen mod eventuelle stød fra færgen, men det har vist sig ikke at være nok.

- Problemet er, at vi på grund af dårlige vejrforhold har været inde og berøre kajen ret hårdt længere ude af kajen, hvor der ikke er nogen fendere, siger han.

Han fortæller, at Ærøxpressen arbejder på at finde forskellige løsninger på problemer, og at han muligvis få et overblik over de forskellige muligheder i næste uge.

Ærøxpressens direktør Boye Kromann anerkender problemet med, at Ærøxpressen rammer hårdt mod brorammen på Kongekajen i Rudkøbing. Arkivfoto.
Man kan mærke det. Man bliver lige slået hen, Bille Olsen han og giver et lille ryk i sin stol for at vise, hvordan det føles, når Ærøxpressen støder på kajen. Foto: Catrine Madelaire
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce