Annonce
Ugeavisen Øboen

Borgmesterens ferieanbefalinger: Vandsport, nærvær i naturen og kunstnerbesøg

Øboen har bedt Tonni Hansen om tre ferieanbefalinger til den unge turist, børnefamilien og senioren. Foto: Anna Stærbo
Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) anbefaler turister at besøge Langeland, der har noget at byde på, uanset hvor man er i livet. Er man ung, anbefaler han at prøve kræfter med vandsport ved kysten, og familier med børn kan være nærværende i naturen, mens seniorer bør besøge nogle af øens mange kunstnere.
Annonce
Annonce

Til den unge:

- Jeg kan anbefale, at man benytter sig af Shores. Vi kan virkelig se, at de unge bliver tiltrukket af aktiviteterne ved kysten.

- Jeg har ikke så meget forstand på kitesurfing, stand up paddeling, dykning eller undervandsjagt, men jeg kan se, at de unge mennesker synes, det er spændende. Der er noget action over det, og det kan jeg godt forstå, de kan lide.

- Shores har vist os, at der er et kæmpe uudnyttet potentiale ved vores kyster. De jeg voksede op herovre, tog jeg måske også kysten lidt for givet som et sted, jeg kunne bade og slikke sol. Men vores kyster kan meget mere end det – både for vores gæster og for vores egne beboere.

Annonce

Til børnefamilien:

- Jeg får tit henvendelser fra børnefamilier, og jeg tager altid udgangspunkt i familiernes egne interesser. Hvis de vil til Langeland for at slappe af og være nærværende med deres børn, skal de klart besøge vores natur – stranden, kysterne og skoven, hvor man kan lave aktiviteter med store såvel som små børn.

- Langeland anderledes end andre steder, fordi vi har det hele inden for ganske få minutter. Der er aldrig længere end fem-syv kilometer til kysten, uanset hvor man er. Det vil sige, at man kan nå alt på en cykel.

- Man kan få de her oplevelser og dufte i næsen, når man cykler igennem vores bakkede natur. Hvis ikke det var superfarligt, kunne man næsten cykle gennem landskabet med lukkede øjne og fornemme, hvordan duftene ændrer sig, når man kører forbi.

Annonce

Til senioren:

- Som 62-årig er jeg jo selv begyndt at befinde mig her. Jeg begynder at kunne se, når jeg viser folk rundt på mig egen alder, at man bliver fascineret af vores bygningskultur. Vi har den indre by i Rudkøbing med de syv middelaldergader og huse.

- Man kan fornemme historien, når man går gennem byer i Tranekær. Og det er noget, man giver sig mere tid til, når man kommer op i seniorlivet. Man kan værdsætte at sætte sig ned på en af vores restauranter og blive serviceret, og man har tid til at sætte pris på at opleve noget lækker mad.

- På Langeland har vi også et vanvittigt stort kreativt miljø. Jeg er lige ved at tro, at vi har flere kunstnere per indbygger, end man har noget andet sted i Danmark – vi har tidligere konkurreret med København og Århus på det område. Og jeg ved, at der er seniorer, som tager hertil og går ud for at opleve kunst enten direkte hos kunstnerne eller i nogle af øens mange ateliers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce