Annonce
Ugeavisen Øboen

Coronaens hærgen er aftagende, men sygdommen her endnu: Skal du have tredje stik, så tag det på Langeland

Henvisningen til Sundhedshuset taler både om test- og vaccinationscenter, hvilket flere har spurgt til. Nu kommer der også vaccinationer. Foto: Michael Lorenzen

Selv om coronaen ikke fylder så meget i Danmark, som sygdommen har gjort, er den her stadig, og spørgsmålet om det tredje vaccinestik er noget, som mange mennesker er nødt til at tage stilling til i den kommende tid. Skal man tage det, eller skal man lade være?

Uanset hvad man mener om muligheden, er det en god nyhed for Langeland, at alt tyder på, at man kan få det eventuelle tredje stik her på øen. Der er himmelvid forskel på, om man skal fra Snøde eller Magleby til Rudkøbing, eller om Svendborg vil være nærmeste mulighed.

Derfor bør man påskønne regionen, hvis der træffes en sådan beslutning, og langelænderne ikke behøver drage væk for at få vaccinen.

Annonce

Om det så er nødvendigt med et tredje stik, og/eller man i stedet skal fokusere på influenzavacciner er et helt andet spørgsmål. Det må den enkelte naturligvis gøre op med sig selv, og en god idé er at rådføre sig med sin egen læge. Enkelte har oplevet kraftige bivirkninger især efter andet stik, og nogle har haft covid-19 og siden fået de to vacciner. Hvordan er de stillet, og hvad bør de gøre?

Coronaen er muligvis et vilkår, vi skal leve videre med i de næste mange år. Men vil vi så måske ikke samtidig tilegne os meget mere viden, også om hvordan vi skal imødegå diverse mutationer? Eller vil årets variant(er) stadig bibringe et væld af overraskelser, også hvis vi ser fem-seks år frem i tiden?

Og hvordan med rejseaktiviteter, når verden åbner sig mere og mere? Hvad kan man så få udvekslet af dårligdomme mellem landene, for der er ingen tvivl om, at mange menneskers lyst til at opleve andre lande ikke er forsvundet, lige som de mange, der lever af turisme, hungrer efter at se gæster igen.

Vi kan jo bare kigge på os selv og huske den store glæde, da det sidste sommer var muligt igen her på Langeland at modtage tyske og norske turister. Nå, ja, også islændinge, selv om de i  sagens natur ikke tager så meget hertil.

En anden side af sagen med covid-19 er, at mange testcentre nu enten er lukket eller kører på stærkt nedsat kapacitet. Det er ganske naturligt i takt med, at langt hovedparten af os danskere er vaccineret.

Jeg var selv i weekenden på tur i Nordjylland med mine kone og en fælles veninde fra Århus og overnattede på vandrerhjem i Fjerritslev knap 50 kilometer vest Aalborg. Vandrerhjemmet er bygget sammen med et idrætscenter, bestående af både håndboldhal m.v., svømmehal og en særlig hal til badminton, og der var et covid-19 testcenter.


Vi kan jo bare kigge på os selv og huske den store glæde, da det sidste sommer var muligt igen her på Langeland at modtage tyske og norske turister. Nå, ja, også islændinge, selv om de i sagens natur ikke tager så meget hertil.


Da vi søndag formiddag havde pakket sammen og skulle af sted, ville jeg som gammel idrætsmand lige tage en hurtig runde for at kigge på idrætscentret. I den ene forhal var det midlertidige covid-19 testcentret indrettet, og der sad nogle testere, som i hvert fald på dette tidspunkt ingen søgning havde. Som i ingen overhovedet.

Godt nok var det som nævnt søndag, og regnen stod ned, men alligevel. Og meldingerne fra det ganske land er da også, at mange privatdrevne testcentre nu er fortid. Der er ikke grundlag for dem længere.

Det kan vi glæde os over og så samtidig håbe på, at skulle vi komme til at stå i en lignende situation igen, har vi fået så mange erfaringer, at vi lynhurtigt kan stable et lignende tilbud på benene igen.Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Debat: Stop med at klynke og formøble værdien af Langeland

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Er VUC på vej tilbage til Langeland?: - Idéen er virkelig god

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Ny bog viser alt om Langeland: Sådan bor vi, her er vores arbejde og her dyrker vi idræt og går i biffen

Ugeavisen Øboen

Debat: Skal Rema afgøre dit kryds 16. november?

Ugeavisen Øboen

Masser af spændende badminton: Stort stævne på Langeland

Ugeavisen Øboen

Elever lærte at passe på lastbiler

Ugeavisen Øboen

Gudstjenester 24. oktober: Sådan kan du komme i kirke på Langeland og Strynø

Ugeavisen Øboen

Ny frisør kører rundt på Langeland: Annemette tager ud med saks og shampo

Ugeavisen Øboen

Skiftedag på kendt restaurant på Nordlangeland: Kroejer fra Tullebølle overtager Jans café og Spisehus

Ugeavisen Øboen

Langelændere inviteres til debat

Ugeavisen Øboen

En ordentlig mavepuster til Langeland: Torskekvoten næsten barberet helt væk

Ugeavisen Øboen

Ombudsmanden kræver svar i sag om udrejsecenter: - Det er fandeme klar tale

Ugeavisen Øboen

Vandretur fra Lindelse Nor til Rudkøbing

Ugeavisen Øboen

Skål i Bagenkop-bryg: Årets vinderøl fra Shoreskonkurrencen er klar til at blive hældt i glassene

Ugeavisen Øboen

Formand svarer på kritik: - Det handler om det principielle

Ugeavisen Øboen

Hun siger sin mening uden omsvøb: Mød sosu-hjælper fra Langeland, der er talerør for 400 kolleger

Ugeavisen Øboen

Gudstjenester 17. oktober

Ugeavisen Øboen

Bag Danmarks mest populære dansktopband: Se filmen i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Hvorfor forsvinder gamle præstegårde?

Ugeavisen Øboen

Håndboldstjerne tog Langeland med storm: Verdensmester på besøg hos nyt klubsamarbejde

Ugeavisen Øboen

Fire legender på Langeland: Har Gud haft en kæreste?

Ugeavisen Øboen

Debat: - Retorik og sprogbrug tager overhånd: Annonce om Rema i Øboen skævvrider tingene

Ugeavisen Øboen

Debat: Venstre går ind for en aktiv bymidte og konkurrence på lige vilkår

Annonce