Annonce
Ugeavisen Øboen

Crowdfunding skal skaffe bygning til teater

Udkants-Teatret klar til juleforestillinger med Anette Aurora i midten. Foto: Andrew Burgess
Folkene bag Udkants-Teatret mangler knapt 60.000 kroner for at kunne købe den gamle Spar-købmand og tidligere biograf i Lejbølle - nu håber de at langelænderne vil bidrage.
Annonce

LANGELAND: Det går stærkt for Udkants-Teatret på Langeland, der tog de første prøvende skridt for få uger siden, allerede torsdag den 5. december holder stiftende generalforsamling og lige nu er i gang med at skaffe penge til at købe den tidligere Spar-købmand og biograf i Lejbølle.

Folkene bag Udkants-Teatret med Anette Aurora i spidsen har gennem kontakt til arvinger til dødsboet i Lejbølle fået en unik mulighed for at købe den 543 kvadratmeter store ejendom der også har tilhørende grund med mulighed for parkeringspladser.

Aftalen er, at teatret kan købe ejendommen for 70.000 kroner, og de penge skal ind via crowdfunding.

- Det er en helt unik mulighed for få vores eget sted, hvor vi kan lave teater, undervise børn og unge på Langeland, så de kan lave noget kreativt og sjovt i deres fritid, siger Anette Aurora.

- Vi drømmer også om at bruge stedet til intimkoncerter, til foredrag og anderledes fester for både private og virksomheder. Jeg tror, det kan blive til rigtig stor glæde for både langelændere og sommerhusgæster, at Langeland får sit eget teater, siger hun.

Annonce

Borgerbidrag

Udkants-Teatret har etableret en indsamling gennem gofundme.com, hvor alle kan bidrage - til gengæld vil ens navn i fremtiden figurere i teatret, hvis det lykkes at få penge nok til at købe det. Kommer der flere penge ind, er der mange andre ting, der er brug for i teatret, som blandt andet sceneudstyr.

- Der er naturligvis en del ting, der skal laves, eksempelvis er loftet sænket i den gamle biografsal. Men vi kan umiddelbart bruge den tidligere købmandsforretning, som er et meget stort rum, til vores forumteater, hvor vi tager forskellige lokale problemstillinger op, fortæller Anette Aurora, der også har lovning på at købe 200 lilla teaterstole for en billig penge, hvis det lykkes at skaffe penge nok til ejendommen.

Teaterfolkene har mulighed for at overtage bygningen allerede 1. januar, og lige nu er der indsamlet 12.300 kroner af de 70.000 kroner der skal til for at købe ejendommen.

Det er ambitionen, at teateret vil opføre forumteaterstykker hver 14. dag, hvor der sættes fokus på at inddrage publikum i at løse forskellige problemer i lokalsamfundet. Derudover vil teateret skabe fire større forestillinger om året.

Man kan bidrage til indsamlingen på gofundme.com/Udkants-Teatret "Ud over Kanten" og læse mere om teateret på dets hjemmeside Udkants-Teatret "Ud over Kanten".

Der er stiftende generalforsamling den 5. december kl 19. på Kassebølle Friskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Fine skud af isfugle

Ugeavisen Øboen

Ørtings brevkasse

Ugeavisen Øboen

Ørtings brevkasse

Annonce