Annonce
Ugeavisen Øboen

Debat: Langelandske borgere gidsler i politisk spil på Christiansborg

Erik Jørgensen, SF. Foto: Finn Eriksen

Debat: "Langeland har brug for en økonomisk håndsrækning", lyder overskriften på et interessant og tankevækkende debatindlæg fra det sydfynske folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (S) i Fyns Amts Avis torsdag 5. maj.

Befrielsesdagen.

"Jeg vil derfor gøre alt, hvad jeg kan, for, at Langeland får flere penge til næste års budget".

Annonce

Det er et politisk budskab, der forpligter, Bjørn Brandenborg, og jeg forventer, at du har baglandet i orden. Altså, at du har dit regeringsbærende parti på Christiansborg med i ligningen. Ellers ligner det ikke noget.

Så er du bare ude i endnu en gang politisk spin, fordi politik på Christiansborg nu en gang er sådan, at sol og vind skal deles lige for at tilgodese blå og røde borgmestre, når pengene skal fordeles i det kommunale landskab. Så tages der hverken socioøkonomiske eller demografiske, men kun politiske hensyn. Og de langelandske borgere som gidsler i dette ufine politiske spil.

Vrøvl og vås fra ende til anden.

Ingen, der følger bare lidt med i langelandsk lokalpolitik, kan være i tvivl om, at jeg stiller mig endog meget kritisk overfor den socialdemokratiske mindretalsregering, når det kommer til at forstå virkelighedens verden her på Langeland, hvor vi er socialt og økonomisk udfordret af en skæv demografi med mange borgere på overførselsindkomster, der koster kassen. Men desværre uden en nødvendig statslig og mellem-kommunal solidarisk medfinansiering.

Og, Bjørn Brandenborg, du skal absolut ikke være stolt over, at Langeland Kommune bliver bevilget en fattighjælp på 37 millioner kroner, når vi søger 69.

Som du skriver: "Det er en retfærdig omfordeling". I forhold til kommunernes samlede ramme. Vrøvl og vås fra ende til anden.

Nu skal Langeland Kommune så finde besparelser på 35 millioner kroner i et i forvejen håbløst udfordret budget 2023. Som kommunalforsker, professor Ulrik Kjær, skriver, så er vi lokalpolitikere de sidste amatører. Lad mig oversætte det til de sidste idioter = at vi gider.

Jeg er helt enig, når en læser i mit nabolag, Jens Loft, i et debatindlæg onsdag 4. maj skriver:

"Danmark har brug for et velfungerende Langeland, men kommunen er ilde stedt, hvis de ikke snart vågner op på Christiansborg og tager hensyn til de særlige langelandske forhold...".


Annonce
Ugeavisen Øboen

Derfor skriver vi så ofte om landdistrikter: En evig kamp for at holde liv i lokalsamfundet

Annonce
Ugeavisen Øboen

Gudstjenester på Langeland: Otte chancer for at høre Guds ord

Annonce
Ugeavisen Øboen

Restaurering lukker Bregninge kirkes tårn

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Det barske kvindeliv med horeunger og ønskebørn: Forfatter fra Sydlangeland får romandebut

Ugeavisen Øboen

Stort vikarbureau i sejrsrus: Carelink skal dække Langeland og fem fynske kommuner

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Turister på Langeland undgår forvirring til sommer: Der bliver kun ét sted at hente cykelkort og fiskekort

Ugeavisen Øboen

Jernbryllup

Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Annonce