Annonce
Ugeavisen Øboen

Debat om netværk på Nordlangeland: Mens vi venter på mere avancerede løsninger...

Niels Bindslev. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Jeg bor i tre-fire usammenhængende måneder om året på Hou Fyrvej og har i mange år døjet med en dårlig fastnet forbindelse via TDC, som leverer lave hastigheder (1,4 -> 0,8 Mbit - eller slet ingenting og upload 0,4 Mbit eller slet ingenting) via gamle telefonkabler til en pris af 548 kroner om måneden for tiden.

I bo-pauserne får jeg med stort besvær lukket nettet, det koster 50 kroner og så 75 kroner, når det skal åbnes igen, hvor der som regel skal tilkaldes en tekniker, fordi forbindelsen konsekvent oprettes på en gal ledning.

Ved den operation spilder jeg typisk, hver gang der skal genåbnes, mellem fire og fem dage, før der bliver etableret en korrekt kontakt. Når forbindelsen “kører”, kan jeg som regel læse og sende mail uden besvær, men ikke rigtig se fx nyheder, der meget ofte “fryser”, selv i nattetimerne og til stor irritation.

I efteråret havde jeg besøg af min søde svigersøn med forstand på net-forbindelser, og han anbefalede mig at købe en router med antenne (B2368 Huawei) fra firmaet og netudbyder 3.dk. Det udstyr har jeg netop selv uden alt for stort besvær installeret på adressen, siden jeg kom herover i lørdags.

Nu har jeg hastigheder som er mere end 10 gange hurtigere (mellem 10 og 14 Mbit og upload ca 1,2 Mbit), dog er den optimale position endnu ikke fastlagt, og skal undersøges lidt nøjere. Firmaet lover minimum 17 Mbit download, vi får se.

Hvad koster så en router og antenne, og hvad er månedsafgiften for fri data adgang. Hele anlægget (router og antenne med alt tilbehør inklusive sim-kort og opsætningsbøje) koster 1300 kroner plus binding i minimum seks måneder a 230 kroner pr måned. Købt mens der var gratis oprettelse, som ellers ligger på 100 til 150 kroner.

Hvordan så med tyveri af fx antennen udendørs? Det får en tyv ikke meget ud af, for både antenne og router hører sammen, så begge skal stjæles. Og eftersom systemet med stor sandsynlighed vil blive lukket kort efter, har tyven ikke megen glæde af at stjæle hardwaren.

Løsningen kan varmt anbefales, mens vi venter på mere avancerede løsninger, som for nogle af os har lange udsigter, selvom der bliver lovet og lovet. Håber nogen kan få tilsvarende glæde af min svigersøns råd om mobilt internet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce