Annonce
Ugeavisen Øboen

Debat: Omvendt borgerinddragelse i Langeland Kommune

LÆSERBREV: I går, den 3. juli, deltog jeg i et borgermøde, arrangeret af bestyrelsen for Humble skole, daginstitutionen Rævehøj og Dagpleje Syd. Og jeg blev noget overrasket over, hvor lidt kommunalbestyrelsen vidste om projektet. Som ét kommunalbestyrelsesmedlem udtalte, så var de ikke blevet inddraget i projektet, og der var meget, de var gået hendes næse forbi.

Projektet går ud på, at hjemmeplejen flytter til en bygning, der ligger tæt ved Humble skole, fordi de har brug for mere plads, og derfor får hjemmeplejen også brug for ca. 32 parkeringspladser til egne og hjemmeplejens biler. Det vil så gå ud over et asfalteret legeområde, der vil blive omdannet til p-pladser.

Jeg går ud fra, at det er kommunalbestyrelsen, der har igangsat ideen med, at hjemmeplejen får et nyt og større domicil, men det virker underligt, at de ansvarlige i kommunalbestyrelsen ikke har tænkt hele projektet igennem, som er søsat for over et år siden. Der er blevet bevilget 500.000 kr. for at istandsætte bygningen, og først senere kommer man i tanke om, at der også lige skal være plads til 32 biler.

Det vil blive en del trafik i området, hvor børn opholder sig i nærheden, hvilket er en meget dårlig cocktail for børnene.

Jeg snakkede med én beboer, som bor tæt på den kommende p-plads, og han var ikke blevet informeret om projektet.

Jeg mener, at et så indgribende projekt, med trafik både i dagtimerne og om aftenen, kræver, at lokale beboere inddrages og høres.

Et kommunalbestyrelsesmedlem kaldte mødet for omvendt borgerinddragelse, for her var det bestyrelsen, der indkaldte kommunalbestyrelsen, for at de kunne give de fremmødte borgere lidt mere viden om projektet. Men da en del info var gået deres næse forbi, var de fremmødte kommunalbestyrelsesmedlemmer mere lyttende end til at give info om projektet.

Fremsynede borgere kunne på mødet fremlægge alternative løsningsmodeller, og vicekommunaldirektør Janni Hansen foreslog, at hun ville indkalde til et samarbejdsmøde om projektet.

Det “smagte” lidt af borgerinddragelse, og man må håbe, at der findes især en børnevenlig løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce