Annonce
Ugeavisen Øboen

Debat: Permanent gågade og træer på Torvet

Alsang på Torvet. Billede fra Byarkivet.

Debat: ”Nye trafikplaner i Rudkøbing…”, lyder overskriften i Fyns Amts Avis lørdag 16. april.

Så lykkedes det endelig for teknisk forvaltning at få fremlagt et længe ønsket forslag til nyt gaderegulativ for Rudkøbing bymidte, forsinket, desværre, som det blev på grund af benspænd fra et politisk flertal og Rema 1000.

Men bedre sent end aldrig. Fordi Rudkøbing centrum trænger til en ”opstrammer”, så byens borgere og gæster udefra kan hitte ud af, hvad der er op og ned i det trafikale kaos, der gentagne gange kendetegner bymidten.

Annonce

Jeg har to fokuspunkter, og nu gentager jeg mig selv:

Gågade: Det ville være prikken over i’et i handelsbyen Rudkøbing, der gerne vil bryste sig af et varieret udbud af specialbutikker, kundevenlighed, tilgængelighed og gratis p-pladser, hvis en tre-enighed af kommunalpolitikere, handelsstand og borgerinddragelse turde tage skridtet fuldt ud og parallelt med Bystrædet gjorde det smalle stykke af Østergade, mellem Sidsel Bagers Gade og Ørstedsgade, til permanent gågade - Rudkøbings svar på Strøget i hovedstaden med Fyns bedste iskagebutik, spisesteder, et tingsted og turistkontor, hvor kunderne kunne ose i fred. Det vil dermed samtidig være en perfekt kile op til Torvet.

Byens potentielle centrumsplads.

Torvet: Jeg har gentagne gange foreslået, at vi får ”plantet” et grønt torv med træer og bænke, som et levende sted, en lille børnefamilievenlig bypark, midt i alt det grå, hvor folk har lyst til at mødes.

Rudkøbings svar på Strøget i hovedstaden med Fyns bedste iskagebutik, spisesteder, et tingsted og turistkontor

Se til Ringe, hvor de har store ambitioner om at grønt torv. Og se tilbage i februar 1984 til et forslag fra arkitekt Finn Birger Hansen, der med overskriften ”Torv med træer og torvedag” havde en tegning med opskriften på fremtidens torv i Øboen. Torvedagen har vi fået, men træer, bænke og familiehygge mangler.

Det var et ønske om ”forøget aktivitet og trivsel” fra de erhvervsdrivende på Torvet. Som der stod: ”blomsterkummerne i gågaden placeres videre op imod Torvet, så folk ikke skal være i den tro, at byen ender, hvor gågaden slutter”.

Tiden går. Hvad vil vi med byens torv anno 2022?


Annonce
Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Annonce
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Annonce
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Et svært dilemma: Skal man altid vælge det lokale tilbud, blot fordi det er lokalt, eller har man ret til at tage noget andet?

Ugeavisen Øboen

Forårskoncert i Skrøbelev Kirke med Gospelkoret Salos

Ugeavisen Øboen

Ledigheden falder igen: 121 færre arbejdsløse på Langeland end for et år siden

Ugeavisen Øboen

Hæsblæsende action med Doktor Strange in the Multiverse of Madness: Danmarkspremiere i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Debat: Langelandske borgere gidsler i politisk spil på Christiansborg

Ugeavisen Øboen

Sådan kan du hjælpe demente og deres pårørende: Særligt fokus på butikslivet denne gang

Ugeavisen Øboen

Masser af nye unge ansigter i brugsen: Fremtidens uddelere og salgschefer tager en tørn, mens de fleste faste holder ferie

Annonce