Annonce
Ugeavisen Øboen

Anna fra Rudkøbing er filmproducer: Se hendes kortfilm om et svært menneskeligt valg i Bio Langeland 11. december

Nogle af nøglefigurerne bag "Hybenhjerte". Malene Melsen (midten), professionel skuespiller fra Odense Teater, spiller moderen, mens Anine Kromann Karacan (t.h.) er Thea. Anna Storm Olsen ses øverst t.v., ved siden af instruktør og manuskriptforfatter Rune Abildgaard, samt Matthias Binggeli (t.h.) øverst, og produktionsdesigner m.m. Rachel Qvist-Richards (nederst t.v.). Pr-foto
Producer, der har haft sin opvækst på Langeland, får vist sin kortfilm i Bio Langeland fem gange

LANGELAND: Når kortfilmen "Hybenhjerte" lørdag den 11. december vises i Bio Langeland, er det med en producer, der kender øen særdeles godt. Anna Storm Olsen er født og opvokset i Rudkøbing, og hun har valgt de tre-fire steder, som udgør kulisserne i filmen. Desuden står hun bag den overordnede idé, kortfilmens hovedkarakterer og filmens titel.

Ulrik Schmidt-Hansen er medproducer og har en del af æren for, at filmen overhovedet blev gjort færdig, fortæller Anna Storm Olsen.

Rune Abildgaard er instruktør og manuskriptforfatter på "Hybenhjerte".

Annonce

Filmen handler om en ung kvinde, Thea, der må afbryde sit udvekslingsophold i Paris, fordi hendes mor hjemme på Langeland er alvorligt syg. På Langeland er stemningen trykket, fordi hverken Thea eller hendes far ved, hvor længe moderen vil leve.

Thea møder Anton, der hjælper hendes far med dennes fiskeri. Thea og Anton opnår hinandens fortrolighed og er tiltrukket af hinanden. Han skal imidlertid ud at rejse i lang tid, og så opstår dilemmaet. Skal Thea gå efter sin egen kærlighed og tage med eller blive hjemme ved sin mor?

Mere skal ikke afsløres her. Man kan se filmen gratis i biffen.

Teater i Hine Anlæg

I stedet vender vi blikket mod Anna Storm Olsen. Hun er 28 år og gik i folkeskolen på den daværende Rudkøbing Skole på Kastanievej. Sideløbende gik hun i musikskolen med sang som fag samt i ungdomsskolen, hvor interessen for teater blev vakt. Blandt andet medvirkede hun i to store forestillinger på amfiscenen i Hine Anlæg i 7. og 8. klasse.

10. klasse tog hun på musikefterskolen i Ollerup, og undervejs udviklede hun sin store interesse for film.

Fem gratis forestillinger

Rudkøbing Handelsstandsforening sponsorerer de fem gratis forestillinger af "Hybenhjerte".

"Hybenhjerte" er støttet af Odense Filmværksted via værkstedets produktionsstøtte.

"Hybenhjerte" blev optaget i september 2020, mens coronaen hærgede. Så filmholdet på 15 personer havde selvfølgelig en del forhåndsregler, der skulle overholdes.

Filmen varer 21 minutter.

- Men jeg har altid været et meget visuelt tænkende menneske, og derfor faldt jeg i filmfælden uden, at det er sådan, at jeg nødvendigvis har set alle film i verden, eller har en udbredt ”min liste” på Netflix, husker Anna Storm Olsen.

Efter efterskolen rettede hun derfor blikket mod Flow i Odense, et kreativt sted med henholdsvis en musik- og en teaterlinje samt muligheden for sideløbende at tage en HF-eksamen.

- Jeg søgte og blev optaget på begge linjer, men skulle vælge og tog så teaterlinjen. Dengang havde jeg en idé om at blive skuespiller, som jeg dog siden valgte at gå bort fra på grund af usikkerhed omkring arbejde og lignende, fortæller Anna Storm Olsen.

Annonce

Manuskript helt fra bunden

Med sin HF-eksamen i hånden blev det i stedet studiet litteraturvidenskab på Syddansk Universitets afdeling i Odense, som hun valgte. Efter to år på den linje valgte hun i det sidste år, før bachelortitlen var i hus, at søge ind som manuskriptudvikler.

- Her lærte vi at lave et færdigt manuskript fra bunden, og jeg blev så bidt af film, at jeg søgte ind på Odense Filmværksteds producerlinje, hvor man får kendskab til hele processen bag en film. Hvordan lægger man et budget, hvordan sætter man et hold og lignende ting, der skal til, nævner Anna Storm Olsen og tilføjer:

Fra en strand på Langeland under optagelserne. Anna Storm Olsen står som nummer tre fra højre. Privatfoto

- En anden ting, der fascinerer mig ved filmediet, er det at sætte visuelle billeder på en skreven tekst. Manuskripter indeholder en masse forskellige teknik og teori, og det kræver, at du kan skrive en god dialog, som vil fungere på lærredet. Det er ikke altid lige let at skrive en dialog, som er så almindelig og virkelighedsagtig, at folk tror på det, der bliver sagt.

Anna Storm Olsen har siden bygget oven på sin bachelor og for nylig taget en kandidatgrad, nu på Københavns Universitet og inden for visuel kultur.

Annonce

Med bag kulisserne i "Druk"

Anna Storm Olsen var desuden "runner" på filmselskabet Zentropas succesfulde film "Druk". Begrebet "runner" dækker over en person, som udfører en mængde praktiske opgaver på en filmoptagelse.

- Det var hårdt arbejde at medvirke til "Druk", men også sjovt, konstaterer Anna Storm Olsen.

Hun er især glad for fortællinger, der er anderledes og lidt firnurlige.

- Jeg har altid været stor fan af instruktør og manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen, som står bag "Blinkende Lygter", "Mænd og Høns" og "De grønne slagtere". Han tør lave fortællinger, der er anderledes og fantastisk tragikomiske. Alle hans karakterer er på en eller anden måde komiske, men de har et tvist af noget sorgmodigt og angstfuldt. De bliver sat i situationer, som fremtræder helt surrealistiske og ikke-virkelige. Men de har alle træk af noget genkendeligt. Og det er lige præcis dét, der gør, at film er så interessant.

Annonce

Arbejder på to fronter

I dag bor hun i København, i kvarteret nordvest, som er ved at blive omdannet til et attraktivt sted efter en del år med et ry for at være hårdt og kedeligt.

- Jeg har det meget dejligt her, men kan også fornemme på mig selv, at jeg på et tidspunkt gerne vil tilbage mod Odense, som jeg befandt mig rigtigt godt i, og som har et dejligt stort filmmiljø med mange muligheder, siger hun.

I fremtiden tegner der sig to spor, vurderer Anna Storm Olsen.

- Jeg vil gerne arbejde med mine egne kortfilm, egne projekter og gerne med kunstfilm. Samtidig er jeg nødt til at finde et arbejde, hvor jeg er sikker på at kunne tjene nogle penge. Det er med at finde den rette balance, så jeg både kan få mad på bordet og få mulighed for at udfolde min kreativitet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Ung mand dømt for vold og brandstiftelse efter smøgtrang: Satte ild i gardin på sit eget værelse to gange

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Risbjerg El & Køleteknik snupper Tåsinge-virksomhed: - Nu skulle det være

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Se videoen: Sådan skal du sortere mere af dit affald på Langeland

Ugeavisen Øboen

Øboen mener: Ubehagelige indhug i velfærden på vej

Ugeavisen Øboen

Flere tager turen mellem Langeland og Lolland: Færgerute tæt på at slå sejlivet passagerrekord

Ugeavisen Øboen

Eks-minister skal give råd til Koldkrigsmuseum Langelandsfort: - Sagt lige ud, er det noget af et scoop

Ugeavisen Øboen

Debat: Regeringen svigter Langeland, når Holmegaard fortsat skal bruges til migranter og flygtninge

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Debat: Det kan ikke være rigtigt, at landbruget får hele skylden for forurening af grundvandet

Ugeavisen Øboen

Uger med den uendelige mandag: Kalenderen taler sandt, man kan lyve i overført betydning

Ugeavisen Øboen

Vaccinationscenter indsnævrer åbningstider: - Det giver ikke mening at have personale stående til ikke at lave noget

Ugeavisen Øboen

Det blev til 300 cykler og 97.200 kroner: Bettina fra Skrøbelev gav en hånd mod kræften, men stopper nu

Ugeavisen Øboen

De prædiker i højtiden: Find din julegudstjeneste på Langeland og Strynø

Ugeavisen Øboen

70 år

Ugeavisen Øboen

Den hårde tid efter henrettelser: Film om barske begivenheder i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Lone klæder langelændere på: Hun har haft styr på livvidder og tøjsmag igennem 35 år

Ugeavisen Øboen

Debat: En sølle juleglæde

Ugeavisen Øboen

Indskrivning på det kommende skoleår: Leder af langelandsk  friskole anbefaler at gøre det i rigtig god tid

Ugeavisen Øboen

Debat: Lokalpolitikerne skal sætte det sidste punktum

Ugeavisen Øboen

Sjældent syn på Langelands sydspids: Ung stork risikerer iskold død

Ugeavisen Øboen

Brandenborg svarer i debat: Regeringen har foreslået en model for lån i hele landet

Ugeavisen Øboen

Debat: Træerne vokser ikke op i himlen

Ugeavisen Øboen

Efter svær start på voksenlivet og forkerte kammerater: Nu er Nicolai fra Langeland næsten færdig med chaufføruddannelse

Annonce