Annonce
Ugeavisen Øboen

DN inviterer på nattergaletur i Hennetved Mose

Nis Rattenborg håber, at nattergalen som her vil synge for turens deltagere sammen med mange andre fuglearter den 22. maj - som iøvrigt er international biodiversitetsdag. Privatfoto
Danmarks Naturfredningsforening guider traditionen tro alle interesserede ud på en tur til Hennetved Mose, som er en af Langelands sikreste nattergale-lokaliteter.
Annonce

Langeland: Nattergalen er ikke en sanger! Lidt paradoksalt, men biologisk og fuglefaunamæssigt et faktum. Nattergalen hører til ordenen smådrosler. Det forhindre dog ikke, at den har en nærmest ikonisk sang, der gennem tiderne har skaffet den ellers noget undselige fugl et ry og rygte, der rækker langt ud over landets grænser. Onsdag den 22. maj vil DN på Langeland derfor guide en tur til øens bedste nattergale-lokalitet Hennetved Mose. Turleder er også denne gang formand for DN, Nis Rattenborg, som vil øse af sin store viden om naturen og fortælle om nattergalen.

Nis Rattenborg fortæller, at man skal køre fra hovedvejen i Lindelse mod Skovsgaard ad Hennetvedvej. Efter man har passeret skoven viser en vej af til venstre mod Vindeby, når den er passeret, efter ca. 50 m går en stikvej ned til højre mod nr. 20-26 på Hennetvedvej. Husk støvlerne.

Hennetved Mose, der hører under Skovsgaards besiddelser, ligger ved Hennetvedvej bag gården Karlebjerg, og mosen er nok Langelands bedste nattergalelokalitet, som er offentlig tilgængelig. Som bekendt synger nattergalen om aftenen og tidligt om morgenen - så har den ingen konkurrence - så turen starter kl. 21

Annonce

Færre nattergale

Nis Rattenborg fortæller, at der de foregående år har været rigtig mange deltagere på DN's nattergaletur, og også mange nattergale er oplevet. Nattergalen lever i udstrakt grad af insekter og dem er der blevet markant færre af, så lige som andre insektspisende fugle er nattergalen presset.

Men Nis Rattenborg vil også fortælle om alle de fugle man hører og ser. Og foruden nattergalen vil der være mange andre fuglestemmer at høre. Forventet afslutning på turen er omkring kl. 22.30.

Alle er velkomne på DN's nattergaletur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce