Annonce
Ugeavisen Øboen

Dykkerklub får donation til ny dykkerbåd: - Det er vanvittigt, at det kan lade sig gøre

Fra højre er det Kim Boisen (formand for Langelands Dykkerklub), Bjarne Bay (filialdirektør i Fynske Bank, Rudkøbing) samt Kim Rasmussen (medlem af Langelands Dykkerklub). Foto: Anna Stærbo
Annonce

RUDKØBING: Uden dykkerbåd, ingen dykkerklub. Derfor var glæden stor, da Langelands Dykkerklub fik tilsagn om at få 25.000 kroner fra Fonden for Fynske Bank til at købe en ny dykkerbåd til klubben – en rib båd med navnet ”Ribena”.

- Hvis ikke vi har en dykkerbåd, kan vi ikke komme ud at sejle. Undervandjægerne hopper bare ud fra stranden, men hvis man dykker med flaske, skal man have en båd. Der er langt ud til vragene, og der er begrænset luft på flaskerne – der er måske nok til at dykke i halvanden time. Derfor kræver det, at man har en båd til at sejle ud, dykke ned og komme tilbage igen, sagde Kim Boisen, der er formand for Langelands Dykkerklub.

Foruden de 25.000 kroner fra Fynske Bank Fonden har dykkerklubben fået 60.000 kroner fra Nordea Fonden og Spar Nord – så i alt 85.000 kroner til at erhverve sig den nye dykkerbåd.

- Det er da helt vildt, ja det er. Det er fuldstændig vanvittigt, at det kan lade sig gøre. Det har også været et stort arbejde at søge det – det er klubbens tidligere kasserer, der skal have æren for det, ja det er, sagde Kim Boisen.

Bjarne Bay, der er filialdirektør for Fynske Bank i Rudkøbing, lagde vejen forbi dykkerklubben på havnen i Rudkøbing for at overrække check og tilse ”Ribena”.

- Vi bakker op om foreninger, der typisk har en masse medlemmer, men som mangler det sidste – som fx her, hvor dykkerklubben mangler en båd, der er vital for at komme ud at dykke. Så det er tydeligt at se, at den kommer de til at bruge, sagde Bjarne Bay.

Fondsmidlerne har afgørende betydning for foreninger og klubber som Langelands Dykkerklub, mener Kim Boisen.

- Hvis vi kun havde kontingenterne fra medlemmer, ville det virkelig være svært. Det ville kræve rigtigt mange medlemmer, sagde han.

Langelands Dykkerklub har omkring 40-45 medlemmer, og en stor del af dem kommer langvejs fra – fra Jylland, Fyn og Sjælland. Dykkerklubben blev stiftet i 2013 – den startede i Bagenkop, men har senere fået base i Rudkøbing. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce