Annonce
Ugeavisen Øboen

Efter seks hårde valgkampe i Odense: Nu nyder Jane Jegind at følge det hele fra sidelinjen både på Langeland og hjemme

Jane Jegind i november-blæsevejr ved Ringvejen i Rudkøbing, der er domineret af valgplakater. For første gang i næsten 25 år er hun ikke med i kampen om et politisk sæde, men kan følge det hele fra sidelinjen. Foto: Michael Lorenzen
Langelands erhvervs-, turisme- og kulturchef kan følge med i det politiske drama både på Langeland og Odense - og slappe helt af uden møder, medier og forbipasserende, der lige skal spørge om noget eller indlede diskussion.

LANGELAND: Seks hårde valgkampe i Odense blev det til. Heraf fire gange i spidsen for sit parti og dermed Venstres borgmesterkandidat. Men denne gang er det helt anderledes afslappet. Langelands erhvervs-, kultur- og turismechef, Jane Jegind, følger interesseret med her op til kommunalvalget, men med bevidstheden om, at hun kan iagttage tingene fra sidelinjen. Det har hun det rigtigt godt med.

Hvis nogen tror, at hendes situation lige nu er noget med "den gamle cirkushest, der altid indfanges af duften af savsmuld", må man tro om igen.

- Jeg savner det ikke. Overhovedet ikke. Hjemme ved os bruger vi udtrykket "been there, done that, got the t-shirt". Jeg ved ikke, hvem vi hugget har det fra. I Danmark er det den der med, at alting har sin tid. Og sådan gælder det for mig, siger Jane Jegind, der sad næsten 23 år i Odense Byråd, heraf knap 15 år som rådmand. I de næsten fire hele perioder var hun inde over tre forskellige politikområder.

Annonce

- Da jeg blev fuldtidspolitiker i sin tid, lovede jeg mig selv, at det ikke skulle være for resten af livet. Når det ikke var sjovt længere, ville det være tiden at sige farvel. Sådan blev det. Samtidig sørgede jeg for at melde mit stop ud i god tid, så jeg ikke ville ende i den situation, at den ene dag tog den næste, og jeg alligevel kom til at stille op igen, siger hun.

Mødte alle typer

Tiden i kommunalpolitik ville hun ikke have undværet.

- Jeg har mødt alle typer mennesker, fra narkomanen til dronningen. Det har beriget mit liv, men omvendt var det uden vemod, da jeg pakkede mit kontor i Odense ned og stoppede som rådmand, nævner Jane Jegind.

Selv om der er gået over et år, siden hun takkede af, bliver hun stadig kontaktet af folk, som tror, hun er i politik. Et par, der ville giftes, henvendte sig for, at hun skulle tage sig af deres vielse, fordi nogle kommunalpolitikere har hvervet som giftefoged, og egentlig politiske ting er der stadig fra tid til anden. Så må hun igen slå fast, at det har hun ikke længere noget at gøre med.

- Valgplakater er en helt anden ting. Folk har stukket til mig og andre omkring det miljømæssige, om ikke vi skal passe på vores natur. Der har også været bemærkninger, om de har hængt rigtigt. Ingen af delene er mit ansvar.

Familien plejer at hjælpe i skolernes efterårsferie ved arrangementet "Magiske Dage" i Odense, hvor de i trædrejerens værksted er med til at fremstille tryllestave til børn og barnlige sjæle. Cirka 2000 bliver det til om året fra dette værksted.

Annonce

Brevstemte for en sikkerheds skyld

- Så sad vi om lørdagen i slutningen af efterårsferien hjemme i sofaen, og min mand spurgte mig, om jeg vidste, hvad vi ikke lavede, som vi ellers plejede. Jeg fangede den ikke i starten, men så nævnte han valgplakaterne. Vi var ikke ude at hænge plakater op. Han har ellers virkelig gjort det i stor stil. Min mand er elektriker og vant til at komme hurtigt op i og ned af lygtepælene.

Valgmøder er hun heller ikke en af hovedpersonerne ved.

Jane Jegind var med til den store valgfest for nylig i Ørstedspavillonen i Rudkøbing, arrangeret i fællesskab af Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og TV2 Fyn.

- Her nød jeg virkelig, at det var andre, som var på scenen. Jeg kunne bare sidde og lytte og blive klogere.

For første gang har Jane Jegind valgt at brevstemme.

- Jeg håber da på at komme hjem i min sofa og følge valget derfra, men der kan jo opstå sygdom eller lignende blandt de valgtilforordnede på Langeland, så jeg må tage en tørn. Så for en sikkerheds skyld har jeg allerede sat mit kryds, tilføjer hun.

Annonce

Effektiv slankekur

Ved nærmere eftertanke er der dog en enkelt ting, Jane Jegind savner ved valget.

- Jeg plejer gerne under en valgkamp at tabe mig 10 kg, og det er rigtigt fint lige før julen. Det gør jeg så ikke denne gang. Jeg må se, hvordan jeg får det løst.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kan fugle jule? Tag en vintertur til Sydlangeland

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Ny forening vil give en hånd: Voksenvenner for unge dannes på Langeland

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Det knitrer og sitrer på Langeland: Initiativet driver værket

Ugeavisen Øboen

Jule-udstilling med diverse kunst

Ugeavisen Øboen

Nye folk i fin loge

Ugeavisen Øboen

Efterskole-klumme: Grønnere glæde på Langeland

Ugeavisen Øboen

- Black Friday nærmer sig: Sådan navigerer du i tilbudsjunglen

Ugeavisen Øboen

Bagenkoppernes nye icebreaker: Ny van(d)vittig festival på Sydlangeland

Ugeavisen Øboen

Debat: René Larsen er en hædersmand

Ugeavisen Øboen

Mini-kursus: Bliv en bedre samtalepartner og skab motivation hos andre

Ugeavisen Øboen

Kom på 11 kilometers vandretur

Ugeavisen Øboen

Langelandsrevyen får flere tusind kroner til LED-skærm

Ugeavisen Øboen

Åbent Hus - Maleri og Keramik

Ugeavisen Øboen

Kommunen i ny velfærdsaftale: Giv dit bidrag til bedre kvalitet i ældreplejen

Ugeavisen Øboen

Debat: Bæredygtig bosætning på Strynø og Langeland

Ugeavisen Øboen

Støttegruppe for nuværende og tidligere kræftramte: Tovholder er selv ramt af senfølger

Ugeavisen Øboen

Tonni, det kan du ikke være bekendt

Ugeavisen Øboen

En uge i lokalpolitikernes fodspor: - De mente, jeg var gået fra forstanden

Ugeavisen Øboen

Debat: VUC vil være et boost til nogle af vores unge

Ugeavisen Øboen

Så kan der søges julehjælp: Røde Kors på Langeland og Lions Club vil uddele pakker

Ugeavisen Øboen

Debat: Visioner og retning for fremtidens Langeland

Ugeavisen Øboen

Gudstjenester 14. november

Ugeavisen Øboen

Langelandsk eks-borgmester fik kanonvalg: Bjarne Nielsen fra Bagenkop klar til regionsrådet

Annonce