Annonce
Ugeavisen Øboen

Elever lærte at passe på lastbiler

Eleverne lærte om trafiksikkerhed og især at passe på lastbilerne. Pr-foto
Eleverne fra 1. og 2. årgang på Tåsingeskole Sundhøj og Lundby fik torsdag i sidste uge besøg af den landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen”. Eleverne blev undervist i, hvordan de skal undgå at komme i karambolage med højresvingende lastbiler.

Tåsinge: Det er mørkt om morgenen, når eleverne skal i skole, og meget snart bliver det også mørkt om eftermiddagen, når eleverne skal hjem fra SFO og fritidsaktiviteter. Trafikanterne kan være utrolig svære at se om efteråret, når det er tusmørke, og regnen siler ned.

Derfor sender Lastbilkaravanen i disse uger 55.000 refleksveste og undervisningsmateriale ud til alle elever i 2. klasse i danske folkeskoler. Lastbilkaravanen er en trafiksikkerhedskampagne for de mindste elever. Bag kampagnen står ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Kampagnen bliver skudt i gang med en Danmarksturné, hvor Lastbilkaravanen på en uge besøger en ny by hver dag. Og torsdag var turen kommet til Tåsinge, hvor 140 elever deltog i Lastbilkaravanen.

Annonce
Eleverne fik set den farlige og kritiske zone, som er foran højre fordæk, hvor chaufføren har svært ved at se cyklister. Pr-foto

- Vi sætter så tidligt ind aldersmæssigt med Lastbilkaravanen, fordi vi håber på, at vi kan give eleverne gode trafikvaner helt fra starten. De skal ud af klasselokalet og op i lastbilerne, så de med egne øjne kan se, hvordan det er at være lastbilchauffør.

- Foran højre fordæk er der en rød måtte, som indikerer den kritiske zone, som de skal holde sig væk fra. Det er en stor øjenåbner for både elever og lærere. Sammen med udsendelsen af de 55.000 refleksveste har vi også udsendt information til forældrene, så vi håber på, at de også modtager det livsvigtige budskab, siger Malene Vitus, projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner, i en pressemeddelelse.

Eleverne og lærerne fik sig noget af en oplevelse, da de sad bag rattet på den 40-tons tunge lastbil.

- Jeg har lært, at man skal blive bag en lastbil. Jeg har også lært, at når en lastbil skal til højre, så skal man ikke gå ind i den kritiske zone ( som er foran højre fordæk, red). Det har været sjovt at få "Magda" ud på skolen, siger Bastian Lauritzen Mwakalukwa, som er elev i 2. klasse på Tåsinge Skolen, mens han sprang ned fra passagersædet for at undersøge den kritiske zone nærmere.

"Magda", som er hovedpersonen i kampagnen og undervisningsuniverset til kampagnen, synger, danser og fortæller om sikkerhed. Blandt andet synger hun, ”Det er meget meget sjovere, hvis man ikke bliver kørt over”, ”Det er lettere at spise chips, hvis man ikke er pakket ind i gips” og ”bliv væk fra det dæk, hvis dine knogler ikke skal sige knæk”. Det er sange på rim, som handler om trafiksikkerhed, og som eleverne forhåbentligt vil huske på, når de færdes i trafikken.

Trafiksikkerhed blev leget ind
Selvom det ser sjovt ud med både sang, rim og trafiklege som test af cykelhjelm med æg, og lær trafikreglerne med LEGO, så gemmer der sig ifølge pressemeddelelsen en alvor bag kampagnen. Formålet med Lastbilkaravanen er trafiksikkerhed.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi kan give eleverne og deres forældre samt lærerne en oplevelse med lastbiler. Men det store formål er at skabe opmærksomhed om lastbiler og trafiksikkerhed. Målet er mere tryghed på vejene. Vi er godt klar over, at vi ikke kan eliminere trafikulykker. Men kan vi bare være med til at redde et enkelt liv eller skabe gode vaner, så er det det hele værd for os og vores medlemmer, som jo er ude i trafikken hver dag, mens de holder Danmark kørende, siger Malene Vitus.

På Lastbilkaravanen er det lokale vognmænd, der stiller deres lastbiler og chauffør til rådighed. Det gør de, fordi elever så kan genkende dem på vejene, næste gang de ser en af lastbilerne. På Tåsinge deltog Brdr. Rasmussen Stenstrup A/S, Poul Schou A/S og Snave Vognmandsforretning ApS.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Kan fugle jule? Tag en vintertur til Sydlangeland

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Ny forening vil give en hånd: Voksenvenner for unge dannes på Langeland

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Det knitrer og sitrer på Langeland: Initiativet driver værket

Ugeavisen Øboen

Jule-udstilling med diverse kunst

Ugeavisen Øboen

Nye folk i fin loge

Ugeavisen Øboen

Efterskole-klumme: Grønnere glæde på Langeland

Ugeavisen Øboen

- Black Friday nærmer sig: Sådan navigerer du i tilbudsjunglen

Ugeavisen Øboen

Bagenkoppernes nye icebreaker: Ny van(d)vittig festival på Sydlangeland

Ugeavisen Øboen

Debat: René Larsen er en hædersmand

Ugeavisen Øboen

Mini-kursus: Bliv en bedre samtalepartner og skab motivation hos andre

Ugeavisen Øboen

Kom på 11 kilometers vandretur

Ugeavisen Øboen

Langelandsrevyen får flere tusind kroner til LED-skærm

Ugeavisen Øboen

Åbent Hus - Maleri og Keramik

Ugeavisen Øboen

Kommunen i ny velfærdsaftale: Giv dit bidrag til bedre kvalitet i ældreplejen

Ugeavisen Øboen

Debat: Bæredygtig bosætning på Strynø og Langeland

Ugeavisen Øboen

Støttegruppe for nuværende og tidligere kræftramte: Tovholder er selv ramt af senfølger

Ugeavisen Øboen

Tonni, det kan du ikke være bekendt

Ugeavisen Øboen

En uge i lokalpolitikernes fodspor: - De mente, jeg var gået fra forstanden

Ugeavisen Øboen

Debat: VUC vil være et boost til nogle af vores unge

Ugeavisen Øboen

Så kan der søges julehjælp: Røde Kors på Langeland og Lions Club vil uddele pakker

Ugeavisen Øboen

Debat: Visioner og retning for fremtidens Langeland

Ugeavisen Øboen

Gudstjenester 14. november

Ugeavisen Øboen

Langelandsk eks-borgmester fik kanonvalg: Bjarne Nielsen fra Bagenkop klar til regionsrådet

Annonce