Annonce
Ugeavisen Øboen

En sort onsdag: Aflyst åbningsfest og vrøvl med kloakken

Rikke Vædele er leder af den nye pasning ved Kassebølle Friskole. Der er både vuggestue og børnehave, og man skulle have holdt indvielse forleden. Her skulle borgmester Tonni Hansen (SF) have givet stedet Friluftsrådets flag, "Grønne spirer", som symbol på, at man har lavet en handleplan for bæredygtighed. Foto: Anna Stærbo.
Der var lagt op til festligheder, men det hele er udskudt
Annonce

KASSEBØLLE: Der var lagt op til den store åbningsfest for Kassebølle Friskoles Vuggestue og Børnehave her i fredags, men en vis coronavirus ødelagde det hele. Festen skal nok komme senere, har Rikke Vædele, der er leder af pasningsordningen, lovet børnene. Inklusive kagerne, som lige nu ligger sikkert i fryser.

- Alt gik galt i onsdags. Udover meldingen om, at meget lukker ned på grund af frygten for coronavirus, så var der noget galt med kommunens kloak lige uden for, så vores toiletter stod ud over deres bredder. Der måtte en slamsuger til. Senere ringede en familie med mistanke om mæslinger. Og der var mere, nævner Rikke Vædele.

Børnepasningen, der snart får et mere mundret navn, som indtil videre er hemmeligt, er som andre lukket i samlet to uger. Forleden havde Rikke Vædele lige en enkelt time åbent, så forældre kunne hente flyverdragter med videre hjem, og ellers afventer man myndighedernes meldinger.

- Det hele var og er meget surrealistisk, og navnlig i begyndelsen kimede forældre os ned. Nogle tog det meget roligt, andre var mere nervøse, ikke kun over, hvordan de skulle få passet børnene, men i det hele taget.

Hvis der viser sig et behov for nødpasning, vil Rikke Vædele kigge på det.

- Udgangspunktet er, at vi naturligvis finder en løsning. Alle forældre har fået mit telefonnummer samt nummeret til Kassebølle Friskoles leder, Bitten, og så tager vi den derfra.

Intet er så galt, at det ikke er godt for noget. 1. februar trådte fusionen mellem Kassebølle Friskole og Tildehuset i kraft. Der skal laves meget papirarbejde i forhold til myndigheder med videre, og det skal være på plads inden for et halvt år.

- Det kan jeg selvfølgelig arbejde med i de 14 dage, hvor jeg ikke må indfinde mig fysisk. Så kan jeg få en del administrativt fra hånden, påpeger Rikke Vædele, der oprindeligt er uddannet pædagog, har suppleret med en række diplomuddannelser og også virket som iværksætter, især inden for bæredygtighed for fødevarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce