Annonce
Ugeavisen Øboen

En uge i lokalpolitikernes fodspor: - De mente, jeg var gået fra forstanden

14-årige Natasha Eibe Hansen fra Rudkøbing har, som den eneste i sin klasse, været i praktik hos en lokalpolitiker. Hele uge 45 har hun brugt i Jesper Skovhus' selskab. Foto: Cille Adele Hansen
Natasha Eibe Hansen fra Rudkøbing har den seneste uge tilbragt sin erhvervspraktik i lokalpolitikkens virke. På trods af klassekammeraternes uforståenhed, har den unge politikerpraktikant fået blod på tanden.

Rudkøbing: Med en gennemsnitsalder på 51,9 år ligger Langeland Kommune over landsgennemsnittet på 42 år. Derfor er der selvsagt heller ikke mange unge politiske repræsentanter på øen.

Det vil 14-årige Natasha Eibe Hansen fra Rudkøbing gerne være med til at lave om på.

Derfor var hun ikke i tvivl, da hendes mor foreslog hende at komme i erhvervspraktik hos en politiker.

Annonce

- Det vidste jeg slet ikke, man kunne, men da min mor foreslog det, tænkte jeg bare "det skal jeg da prøve", for jeg elsker samfundsfag, fortæller Natasha Eibe Hansen, der den seneste uge har trukket i den mørkeblå Venstre-jakke og fulgt lokalpolitikeren Jesper Skovhus i den intense valgkamp.

Den unge politikerpraktikant har blandt andet hængt valgplakater op, plantet træer på Humble Skole og fået lov til at møde alle de andre lokalpolitikere på øen. I fredags fik hun sågar lov til at møde Jakob Ellemann-Jensen, og blive klogere på, hvordan det er at være politiker i Folketinget.

Flere unge i lokalpolitik

Den store interesse for politik gør, at Natasha Eibe Hansen skiller sig ud fra sine klassekammerater. De interesserer sig nemlig for klassiske teenageting som ridning, sport og computerspil.

- Der er ingen af mine venner, der synes politik er spændende. De mener allesammen, at jeg er gået fra forstanden, fordi jeg valgte det som erhvervspraktik, fortæller hun og kommer med et bud på årsagen:

- De ser politik som værende en ting for gamle mennesker. De ser det som kedeligt og kompliceret, og som noget de ikke selv kunne være en del af. De skal simpelthen bare have et bedre indblik i politik, så de lærer, at det ikke er så kedeligt som de tror.

Livserfaring er da en god ting. De ældre politikere ved jo, hvordan politik er, og hvordan ting kan køres, men de kan ikke finde på nye ideer på samme måde som unge kan. De har ikke samme kreativitet.

Natasha Eibe Hansen, tidligere erhvervspraktikant hos Jesper Skovhus (V)

Desuden mener Natasha Eibe Hansen, at den høje gennemsnitsalder i lokalpolitikken på Langeland er med til at skræmme de unge væk, og det synes hun er ærgerligt, fordi hun mener de unge besidder nogle andre kvaliteter, end den ældre generation.

- Livserfaring er da en god ting. De ældre politikere ved jo, hvordan politik er, og hvordan ting kan køres, men de kan ikke finde på nye ideer på samme måde som unge kan. De har ikke samme kreativitet, siger hun.

Annonce

Fremtid som statsminister

I fodsporene på Jesper Skovhus har Natasha Eibe Hansen fået en anden forståelse af politik, og hun er blevet overrasket over, hvor spændende og ikke mindst stressende det kan være - især op til et valg. Det har medført, at hun nu genovervejer sine fremtidsplaner.

- Jeg har aldrig rigtigt tænkt, at jeg skulle være politiker, men det tænker jeg helt klart mere nu, siger Natasha Eibe Hansen og uddyber:

- Jeg har altid interesseret mig meget for samfundet, regler og love. Derfor havde jeg tænkt, at jeg skulle arbejde som advokat.

Natasha Eibe Hansen er her i færd med at interviewe Venstres spids- og borgmesterkandidat Peder Hansen. Det har blandt andet været med til at gøre hende klogere på, hvilke ønsker han har for Langeland Kommune. Foto: Cille Adele Hansen

Natasha Eibe Hansen har heldigvis god tid til at beslutte, hvad hun skal lave i fremtiden, men hvis hun vælger at gå ind i politikkens verden, sigter hun efter stjernerne. Og tilliden til hendes evner er stor fra både venner og familie.

- Det kunne være fedt at blive valgt ind som politiker, og folk har også sagt til mig, at jeg bliver statsminister en dag, siger hun og smiler op til begge ører.

Annonce

Advokat eller politik

Men selvom Natasha Eibe Hansen får rosende ord med på vejen, så er hun stadig i tvivl om, hvorvidt hun selv ender i politik.

- Det kunne være sjovt at prøve, men jeg ved ikke om jeg kan klare stressen i det. Men jeg er i hvert fald overbevist om, at jeg i fremtiden kommer til at arbejde enten som advokat eller med politik, fortæller hun.

Og selvom advokatdrømmen stadig lurer i baghovedet, fortryder Natasha Eibe Hansen ikke, at hun brugte sin erhvervspraktik hos en politiker.

- Jeg har lært så meget forskelligt. Mine klassekammerater har jo været i praktik steder, hvor de skal lave det samme hver dag, men der har jeg været så heldig at få lov til at lave en masse forskelligt, siger hun og understreger, at hun er blevet meget klogere på lokalpolitik.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Jule-udstilling med diverse kunst

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Nye folk i fin loge

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Efterskole-klumme: Grønnere glæde på Langeland

Ugeavisen Øboen

- Black Friday nærmer sig: Sådan navigerer du i tilbudsjunglen

Ugeavisen Øboen

Debat: René Larsen er en hædersmand

Ugeavisen Øboen

Bagenkoppernes nye icebreaker: Ny van(d)vittig festival på Sydlangeland

Ugeavisen Øboen

Mini-kursus: Bliv en bedre samtalepartner og skab motivation hos andre

Ugeavisen Øboen

Kom på 11 kilometers vandretur

Ugeavisen Øboen

Åbent Hus - Maleri og Keramik

Ugeavisen Øboen

Debat: Bæredygtig bosætning på Strynø og Langeland

Ugeavisen Øboen

Langelandsrevyen får flere tusind kroner til LED-skærm

Ugeavisen Øboen

Kommunen i ny velfærdsaftale: Giv dit bidrag til bedre kvalitet i ældreplejen

Ugeavisen Øboen

Tonni, det kan du ikke være bekendt

Ugeavisen Øboen

Støttegruppe for nuværende og tidligere kræftramte: Tovholder er selv ramt af senfølger

Ugeavisen Øboen

Debat: VUC vil være et boost til nogle af vores unge

Ugeavisen Øboen

En uge i lokalpolitikernes fodspor: - De mente, jeg var gået fra forstanden

Ugeavisen Øboen

Debat: Visioner og retning for fremtidens Langeland

Ugeavisen Øboen

Så kan der søges julehjælp: Røde Kors på Langeland og Lions Club vil uddele pakker

Ugeavisen Øboen

Gudstjenester 14. november

Ugeavisen Øboen

Langelandsk eks-borgmester fik kanonvalg: Bjarne Nielsen fra Bagenkop klar til regionsrådet

Ugeavisen Øboen

Debat: Langeland skal stå sammen

Ugeavisen Øboen

Debat: Liv på kirkegårdene – en del af den grønne omstilling

Ugeavisen Øboen

Genvalg til SF-borgmester på Langeland: Alle partier med i bred aftale - DF røg ud, og de radikale kom ind

Annonce