Annonce
Ugeavisen Øboen

Få dyrlægen hjem i privaten: Cathrine åbner mobil klinik til hund og kat

Cathrine Ræder, her med skottehunden Rofus, er ny dyrlæge på Sydfyn. Foto: Michael Thorbjørnsen
Cathrine Ræder er ny dyrlæge på Sydfyn og med Sydfyn og Øhavets Mobildyrlæge tilbyder hun behandlinger og de årlige sundhedstjek i dit eget hjem. - De årlige undersøgelser af dit kæledyr er vigtige, for her kan man tidligt spotte for eksempel tand- og mundhuleproblemer, påpeger dyrlægen.
Annonce

Tåsinge: Det kan være svært at komme til dyrlæge, hvis man ikke selv har bil, det kan være en belastning for det syge kæledyr med en længere køretur og endelig kan det være forbundet med utryghed for hund eller kat at blive undersøgt eller behandlet i ukendte rammer.

Tre af de væsentligste grunde til, at dyrlæge Cathrine Ræder, 42 år, ved årsskiftet har etableret den mobile dyreklinik Sydfyn og Øhavets Mobildyrlæge.

- Jeg arbejder ud fra ideen om, at kæledyrene har det bedst i egne rammer, og derfor har jeg besluttet at arbejde som en “gammeldags dyrlæge”, hvor jeg kommer ud til mine patienter - i øvrigt uden, at det skal koste mere end, hvis man gik til den fysiske klinik, forklarer Cathrine Ræder, der har praktiseret siden 2010 og allerede har erfaring som mobil dyrlæge.

Siden 2016 har hun således stået bag Vedbæk Mobildyrlæge, hvilket blev modtaget så positivt, at hun efter flytning til Troense på Tåsinge med kæreste, fire børn og to hunde nu tilbyder konceptet på Sydfyn og Langeland.

- I min tid som dyrlæge, hvor jeg har arbejdet på både større og mindre klinikker samt haft min egen klinik, har jeg kun haft positive oplevelser med det at tilbyde undersøgelser og behandlinger i dyrenes eget hjem, hvor der er ro, tryghed og ikke mindst god tid. Alt i alt gør disse rammer, at kæledyret og ejeren slapper mere af og får en bedre oplevelse. Det behøver ikke være stressende eller gøre ondt at have med dyrlægen at gøre. Tværtimod får kæledyret guffer, klap og hjælp - og ejerne en god oplevelse.

- Min erfaring er nemlig, at både hunde og katte, bliver stresset af at komme til dyrlægen, dels grundet de mange nye og fremmede lugte, dels fordi årsagen til at komme ofte er sygdom. Når jeg udfører undersøgelser i dyrenes egne trygge rammer, bliver dyrene væsentligt mindre stresset, hvilket øger deres velfærd. Og det er kernen i mit arbejde: at øge dyrenes velfærd, forklarer Cathrine Ræder.

Annonce

Det sidste farvel

Derudover kan der være familier, hvor det kan være svært i en presset hverdag at afsætte tid til at gå til dyrlægen.

- Jeg kender det fra min egen hverdag og derfor kan det være rart at dyrlæge kan komme i hjemmet efter aftale, siger dyrlægen, som også mener, at et sidste farvel til sit kæledyr bedst foregår i hjemlige rammer.


Når jeg udfører undersøgelser i dyrenes egne trygge rammer, bliver dyrene væsentligt mindre stresset, hvilket øger deres velfærd. Og det er kernen i mit arbejde: at øge dyrenes velfærd.

Cathrine Ræder, dyrlæge


- Mange foretrækker at sige det sidste farvel i eget hjem, hvor kæledyret får maksimal ro og tryghed. Det gælder også, hvis kæledyret på grund af alder eller alvorlig sygdom skal have den sidste sprøjte. Selve proceduren handler om at give en sprøjte, så kæledyret falder i søvn og sover dejligt. Der er ingen smerter, men kæledyret oplever blot, at det får en god lur. Det er en rigtig fin, smuk og udramatisk måde at tage afsked på, fordi der netop er tid, fred og ro, og det giver muligheden for, at hele familien er samlet til denne sidste og vigtige stund med deres kæledyr, forklarer Cathrine Ræder.

Dyrlæge Cathrine Ræder, her med sine to sønner, Max og Theodor, samt hundene  Rofus og Nynne, er flyttet fra Holte til Troense på Tåsinge, hvor hun har bosat sig med sin kæreste, som også er selvstændig. Foto: Michael Thorbjørnsen

Cathrine Ræder tilbyder i sin mobile klinik alt fra de velkendte årlige sundhedsundersøgelser, konsultationer med akutte patienter (for eksempel opkast, diarré, kløe, smerter i ben, sår, pludselige øjenskader og krampeanfald) til mindre kirurgiske opgaver ved skader efter slåskampe, fjernelse af mindre knuder og kastration af kat.

Handler det om større indgreb, henviser hun til kolleger, som er eksperter på de specifikke områder, og som Cathrine Ræder selv kan anbefale, fordi de er fagligt dygtige og har hjertet på rette sted.

- Af særlige fokusområder har jeg altid tænderne, idet 80 procent af alle kæledyr over to år har mundhuleproblemer, som er behandlingskrævende. Jeg udfører derfor også tandrensninger med mundhuleundersøgelser samt udtrak af tænder, hvis det vurderes nødvendigt, siger hun.

Annonce

Grundig undersøgelse

Cathrine Ræder har et mindre laboratorium og tilbyder derfor også undersøgelse for hjerte-lungeorm, urinanalyse, undersøgelse for parasitter i huden og meget andet, ligesom hun tilbyder en grundig sundhedsundersøgelse af dit kæledyr.

- Her gennemgås dyret fra hoved til hale: Tænder gennemgås grundigt og ører, pels, poter, hjerte og lunger undersøges og lyttes på. Derudover taler vi om emner som korrekt fodring, adfærd og alders-eller racebetingede lidelser - og kløer bliver altid klippet uden ekstra beregning, hvis det er nødvendigt.

Sydfyn og Øhavets Mobildyrlæge tilbyder også adfærdsterapi.

- Et kæledyrs adfærd kan nogle gange være en udfordring både for ejere og for kæledyret selv. Der kan være tale om renlighedsproblemer, gøen, angst, bideri, aggression og ulydighed. Jeg tilbyder i den forbindelse rådgivning og egentlige terapiforløb. Nogle gange kræver en ændring i adfærd kun små justeringer, andre gange større, siger Cathrine Ræder.

Endelig tilbyder dyrlægen alle former for vaccinationer

Annonce

Tæt på vand og natur

Cathrine Ræder, som i sin fritid er surfer, har boet nord for København indtil sommeren 2020, hvor hun flyttede til Svendborg sammen med sin kæreste, som også er selvstændig, og som har relation til Sydfyn, og deres i alt fire drenge. Deres første bolig var i Christiansminde, men sidst på efteråret flyttede den sammenbragte familie til Troense.

- Personligt er jeg meget begejstret for det sydfynske - både ud fra det personlige møde med mange søde og imødekommende mennesker og ud fra en mere naturmæssig betragtning, da vi i familien elsker vand og natur - og nu har vi rigeligt at begge dele, siger Cathrine Ræder.

Sydfyn og Øhavets Mobildyrlæge kan træffes på 25145700.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald på Langeland

Ugeavisen Øboen

Skoleleder på Langeland og kolleger gør klar til små elever: Få sammen og ingen undervisning på tværs af klasser

Annonce