Annonce
Ugeavisen Øboen

Fast omdeler har forladt Strynø: Nu er det en "selvhenter" for Øboens papirlæsere, men jagt på afløser fortsætter

Denne grønne boks er udbredt på småøerne, men står det vil Jysk Fynske Medier skal det kun være en midlertidig løsning på Strynø. Foto: Jysk Fynske Medier.
Den faste omdeler har forladt Strynø, som har fået en ordning med en grøn boks, hvorfra man selv kan hente sit eksemplar, eventuelt sammen med andre tryksager.

STRYNØ: Hvis man bor på Strynø og gerne vil læse Ugeavisen Øboen i papirformatet og ikke blot på nettet, så er det blevet til en "selvhenter". Strynøs faste omdeler er nyligt rejst fra øen, og hos Jysk Fynske Medier, som ejer Øboen, tyr man for tiden til en løsning med en grøn boks, der er placeret på havnen og ulåst. Her kan den enkelte beboer/familie hente sit eksemplar.

Rent praktisk vil der hver uge blive placeret 114 eksemplarer i containeren, som alle altså har adgang til. Hvis man plejer at få leveret reklamer og andre tryksager, vil de være pakket ind med adressen skrevet på til den enkelte husstand, som så kan snuppede Øboen med ved samme lejlighed.

Det er en ordning, som man kender fra andre af de småøer, som ligger i Jysk Fynske Mediers udgivelsesområder. For eksempel alle øerne i Det sydfynske Øhav har samme model.

Annonce

Men også i delområder på større øer, for eksempel på Rømø, hvor man på den ene side af øen har omdeling, mens fastboende og sommerhusgæster på den anden side selv må hente deres ugeavis og tryksager.

Helt kritisk er situationen på Strynø ikke. Der er truffet en aftale med en person, som passer den grønne boks og sørger for udskiftning af Øboen, når der er en ny udgave på gaden, samt fornyr reklametryksager med videre.

Leder med lys og lygte

Men det er nu ikke, fordi mediekoncernen ikke gerne vil have en fast distributør på Strynø.

- Vi håber da på, at det her blot er en midlertidig løsning. Vi har søgt med lys og lygte og fortsætter jagten på en ny omdeler, fortæller Peter Gamborg Christiansen, projektleder for logistik i Jysk Fynske Medier.

Distributionslederen hos distributionsfirmaet FK Distribution har været i kontakt med alle de muligheder på øen, man har kunnet komme i tanke om. Det er havnefogeden, den ø-ansvarlige, foreningsrepræsentanter og øens lokale mailgruppe, der har modtaget diverse oplæg om jobbet med videre, men indtil videre altså uden held.

Alle på Strynø er også blevet gjort opmærksom på konsekvenserne via en skrivelse. Men det har heller ikke fået nogen til at melde sig til tjansen.

- Vi havde håbet på at få fat i nogen, men det har vist sig temmeligt svært, og jeg tør ikke give noget bud på, om det lykkes, og i givet fald hvornår, siger Peter Gamborg Christiansen.

- Kan det handle om udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet, og at man måske skal til at lokke med en højere løn?

- Det kan jeg ikke sige noget om. Det er slet ikke mit arbejdsområde, svarer projektlederen.

Mette Meldgaard, der er ø-repræsentant for Strynø og desuden tidligere har været formand for beboerforeningen, vurderer, at man for tiden ikke har en ung i den aldersgruppe, som omdelerjobbet kunne være attraktivt for.

- Det kan jo typisk være en knægt, som godt vil tjene lidt penge. Vi har også set en pensionist varetage funktionen. Men ingen af dem er der lige nu, konstaterer hun.Annonce
Ugeavisen Øboen

Langelands stednavne

Annonce
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Annonce
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Et svært dilemma: Skal man altid vælge det lokale tilbud, blot fordi det er lokalt, eller har man ret til at tage noget andet?

Ugeavisen Øboen

Forårskoncert i Skrøbelev Kirke med Gospelkoret Salos

Ugeavisen Øboen

Ledigheden falder igen: 121 færre arbejdsløse på Langeland end for et år siden

Ugeavisen Øboen

Hæsblæsende action med Doktor Strange in the Multiverse of Madness: Danmarkspremiere i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Debat: Langelandske borgere gidsler i politisk spil på Christiansborg

Ugeavisen Øboen

Sådan kan du hjælpe demente og deres pårørende: Særligt fokus på butikslivet denne gang

Ugeavisen Øboen

Masser af nye unge ansigter i brugsen: Fremtidens uddelere og salgschefer tager en tørn, mens de fleste faste holder ferie

Annonce