Annonce
Ugeavisen Øboen

Filmhungrende må vente: Bio Langeland har lov at åbne, men mangler film at vise

Bio Langeland er lukket indtil 8. juni. Så må man se, hvilke film der kan skaffes hjem. Arkivfoto: Nynne Boisen Faartoft
Selv om der er tilladelse til filmforevisninger, må folk vente - svært at skaffe film.
Annonce

LANGELAND: Selv om biograferne må genåbne efter den nye aftale mellem Folketingets partier, vil Bio Langeland vente med at slå dørene op til mandag den 8. juni. For det største problem oven på genåbningen er at skaffe film at vise, fortæller formanden for Bio Langelands bestyrelse, Joan Madsen-Østerbye.

- Lige nu ved vi ikke, hvad vi vil kunne få. Vi har holdt et bestyrelsesmøde og har indkaldt til et nyt i næste uge, hvor vi måske kan få et bedre overblik og få planlagt. Nogle filmproduktioner ligger stille, andre film var i gang med at blive vist rundt omkring, da coronaen lukkede blandt andet biograferne, siger hun.

Nogle film, som ellers kunne være interessante for biograferne, er i stedet blevet udbudt via streamingtjenester, så de er ude af billedet.

Under normale omstændigheder har Bio Langeland plads til 120 gæster i salen i Rudkøbing. Ingen ved endnu, hvor mange der må komme der, når vi er fremme ved den 8. juni.

- Men vores billetsystem er sådan indrettet, at vi sagtens kan fordele folk. Kun hvis det er familie, må man sidde sammen. Eller skal der være god afstand både til siderne, foran og bagved, nævner Joan Madsen-Østerbye.

Ud over film er lukningsperioden gået ud over operabio, foredrag med videre.

Til gengæld vil der, når man kommer i gang igen, blive forevisninger af film både eftermiddage og aftener.

- Vi har en del gæster, som gerne vil i biografen, men ikke er glade for at skulle hjem, når det er mørkt, tilføjer formanden.

Når bestyrelsen er mere afklaret, skal man også have informeret de 110 frivillige om, hvordan biografdriften i Rudkøbing skal foregå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce