Annonce
Ugeavisen Øboen

Forfattere bag Ørsted-tegneserie besøger Langeland

Jens Olaf Pepke Pedersen er ph.d. i fysik og seniorforsker på DTU Space - og så er han tekstforfatter til tegneserien om H.C. Ørsted. Pressefoto
Illustratorerne Sussi Bech og Ingo Milton vil sammen med forfatteren Jens Olaf Pepke Pedersen, seniorforsker ved DTU Space, besøge Langeland i Ørsted-ugen.
Annonce

RUDKØBING: De tre forfattere til den populære tegneserie: ”Ørsted – han satte strøm til verden” kommer til Langeland i uge 33, som er ugen for fejringen af H. C. Ørsteds fødselsdag.

De to kendte illustratorer, Sussi Bech og Ingo Milton, vil sammen med forfatteren Jens Olaf Pepke Pedersen, seniorforsker ved DTU Space, besøge nogle de langelandske skoler.

Hvis man ikke er så heldig at gå på en af de skoler, hvor de tre kommer forbi, kan man møde dem på Langeland Bibliotek onsdag 12. august klokken 19.

De har tidligere sammen fortalt om Ørsted i Rundetårn, hvor der frem til 27. september vises udstillingen “H.C. Ørsted på ny – skønheden i naturen”. De to tegnere vil blandt andet komme ind på forskellen mellem at forklare eller vise, noget om tøj, Københavns bombardement og karneval, mens Jens Olaf Pepke fortæller om H. C. Ørsteds liv, hans betydning og om hvorfor, han er så fascinerende - også i dag.

Alle er velkomne.

H.C. Rasmussens Bog og Idé får også besøg af de tre forfattere torsdag 13. august klokken 16-17. De vil være i forretningen og fortælle, og man kan sikkert få en autograf og købe tegneserien.

De tre forfattere til den populære tegneserie: ”Ørsted – han satte strøm til verden” kommer til Langeland i uge 33. Illustration: Forlaget Eudor
Annonce

De tre forfattere

Sussi Bech har blandt andet illustreret de kendte tegneserier om Nofret, men har også illustreret fagbøger, billedbøger og sangbøger. Ingo Miltons tegneserieproduktion omfatter blandt andet en bearbejdning af H.C. Andersens ”Skyggen”, middelaldertegneserien “Skalken Joff” og den manga-inspirerede “Alfa, Sepp & Stick”.

Jens Olaf Pepke Pedersen er ph.d. i fysik og seniorforsker på DTU Space, hvor han forsker i klimaændringer og arbejder med anvendelse af satellitdata. Han skriver om videnskab for Weekendavisen, er redaktør af fysik- og astronomitidsskriftet Kvant og har modtaget Det naturvidenskabelige Fakultets formidlingspris på Københavns Universitet.

Udover tegneserien om Ørsted er Jens Olaf Pepke Pedersen involveret i flere af de nationale signaturprojekter, der fejrer Ørsted i år – blandt andet en jubilæumsbog og en foredragsrække om Ørsted samt en udstilling i Rundetårn.

Tegneserien er udgivet i forbindelse med 200-året for Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

Besøget med forfatterne er et led i fejringen af H. C. Ørsted, som finder sted i den uge, hvor hans fødselsdag fejres på Ørstedskolen med stor prisuddeling under medvirken af H. C. Ørstedselskabet, Langeland Kommune og energiselskabet Ørsted.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Mest læste

Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Ugeavisen Øboen

Fynsk sanger på Skovsgaard

Annonce