Annonce
Ugeavisen Øboen

Frivillige knokler for bredbånd på Sydlangeland

- Det drejer sig om at være på forkant med udviklingen i vores lokalområde, siger Nicki Madsen - her sammen med Anja Krohn fra initiativgruppen, hvor han er tovholder. Privatfoto
Efter at der i juni måned blev afholdt bredbåndsmøde i Bagenkophallen, er en initiativgruppe fra Bagenkop og Søndenbro gået i front for at etablere bredbånd på det sydligste Langeland.
Annonce

BAGENKOP: En initiativgruppe fra Bagenkop og Søndenbro er i gang med at indsamle fuldmagter til Energistyrelsens bredbåndspulje. Projektområdet går i en linje fra den gamle Magleby skole og sydover, hvor der skal graves fiber ned til 270 husstande, som er udpeget af Energistyrelsen.

I initiativgruppen, som er kommet på benene, efter der i juni måned var bredbåndsmøde i Bagenkop, ved man, at det skulle være en af de sidste muligheder for at søge puljen.

- Vi ved godt, at forholdsvis mange er rimelig godt dækket ind lige pt. Men det her drejer sig også om at være på forkant med udviklingen i vores lokalområde, siger Nicki Madsen, som er tovholder i initiativgruppen.

- Det drejer sig i høj grad om bosætning og om, at lokalområdet er attraktivt at besøge. Vi skal være klar til udviklingen inden for bredbåndsområdet, og vi har en enestående mulighed lige nu. Så vi er i initiativgruppen enige om, at vi vil gøre en ekstraordinær indsats for, at det lykkedes, understreger han.

Annonce

Ejendomme bliver mere attraktive

Nicki Madsen siger videre, at de i initiativgruppen håber på opbakning til initiativet.

- Det er jo ikke første gang, at ting, der måske ser lidt svære ud, er lykkedes lige netop her, hvor vi bor, siger han.

Initiativgruppen har talt med forskellige ejendomsmæglerne på Langeland, hvor der er bred enighed om, at det er et plus for en ejendom, hvis der er hurtig bredbåndsforbindelse, hvilket gør sig gældende ved både køb og salg. Ligeledes er det også et plus, hvis man vil trække iværksættere til området, der går med et ønske om at etablere egen virksomhed, hjemmearbejdspladser, iværksættere med mere.

Nicki Madsen gør opmærksom de spændende tiltag, der allerede nu er i gang i området, som for eksempel Shores Langeland, der skal have kraftcenter i Bagenkop. Ligeledes har Langelandsfortet hele tiden har nye spændende tiltag, der øger tilstrømningen af besøgende på den sydlige del af Langeland. Og så er der alt det, der bliver sat i gang lokalt.

- Derfor skal vi være klar til fremtiden, pointerer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Juleudstilling i Nowhuset

Ugeavisen Øboen

7 years of Lukas Graham

Ugeavisen Øboen

Vi skændes så det brager

Ugeavisen Øboen

Min mand er blevet en hus-tyran

Ugeavisen Øboen

Følelser og fornuft

Annonce