Annonce
Ugeavisen Øboen

Geopark guider til oplevelser på Sydfyn og øerne

Ristinge Klint på Langeland er et yndet udflugtsmål og en af de internationale geologiske lokaliteter i Geopark Det Sydfynske Øhav. Pressefoto: Mikkel Jézéquel
Geopark Det Sydfynske Øhav lancerer en ny app, der gør det let at planlægge natur- og landskabsoplevelser i geoparkens område.
Annonce

LANGELAND/SYDFYN: Med udsigt til at sommerferien for mange danskere kommer til at foregå under hjemlige himmelstrøg, lancerer Geopark Det Sydfynske Øhav en ny app med forslag til masser af naturskønne ture og oplevelser på Sydfyn og øerne.

Med appen i hånden kan man vælge sine ture ud fra en række overordnede kategorier: Cykling, dykning, geologi, kaffeplet, kajak, kultur, legeplads, lystfiskeri, mountainbike, orienteringsløb, ridning, shelterpladser, teltpladser og vandring. Man kan finde parkeringsmuligheder, toiletter og slæbesteder. Og man kan finde kontaktoplysninger, hvis man vil booke shelter og telte.

App’en indeholder blandt andet en håndfuld særligt interessante geologiske lokaliteter. Tre af dem er de internationalt anerkendte Geosites, Det Sydfynske Øhav, Klintholm Kalkgrav og Ristinge Klint, der er forudsætningen for, at Geopark Det Sydfynske Øhav kan søge om at blive en Unesco Global Geopark.

I løbet af sommeren vil appen blive opdateret med yderligere geologiske lokaliteter.

- Den nye app inspirerer til et aktivt udeliv i geoparken, hvor den guider lokale og gæster let og overskueligt rundt. Og det her er kun begyndelsen. Der er meget mere på vej, siger Kewin Kamelarczyk, der er projektleder ved sekretariatet for Geopark Det Sydfynske Øhav ifølge en pressemeddelelse.

Appen er gratis og kan hentes i både App Store og Google Play.

Geopark Det Sydfynske Øhav er ejet af Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø Kommuner. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce