Annonce
Ugeavisen Øboen

Gyser og ødelagt bro, der blev repareret med en blyant: Filmvindere på Langeland

Normalt får de elever, som deltager i den lokale konkurrence i Edit 24, vist deres film i Bio Langeland. Covid-19 har sat en stopper for det i år. Konkurrencen foregår virtuelt. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
En gyser med dramatisk afslutning og en tegnet film, der ender godt

LANGELAND: Trods corona-restriktioner er der igen i år filmkonkurrencen Edit 24, hvor elever får mulighed for med deres mobiltelefoner eller tablets at fremstille en kortfilm, der enten kan være en tegnefilm/animeret film, eller en med rigtige personer, såkaldt realfilm.

I første omgang finder man lokale vindere blandt de kommuner, som er med. På Langeland har 7.B. fra Ørstedskolen i Rudkøbing vundet i rækken for 6.-7- klasser, mens Kassebølle Friskoles 5. klasse vandt i rækken for 4.-5. klasser.

To elever fra 7.B. på Ørstedskolen, Mads Pilegaard-Klæsøe og Asger Drud Jensen, havde lavet en gyserfilm om en dreng, der under en løbetur i skoven møder en klovnemaskeret mand, der ender med at slå drengen ihjel med en økse. Juryen begrundede valget af den film som vinder på følgende vis:

Annonce

- En vellavet gyserfilm, som havde de klassiske gode gyserelementer med. Derudover var den virkelig flot filmet, og vi kunne se, at der var arbejdet meget med den.

Jury skreg af grin

I den yngre aldersklasse handlede filmen, der var tegnet, om et par, som kører i bil på ferie, hvor parret skal bo på hotel, og skændes indbyrdes om musikvalg under kørslen med mere.

Juryens begrundelse: - Virkelig fin film, som fik juryen til at skrige af grin! Den var flot lavet og havde en fin historie, hvor blyanten havde en rolle, idet filmen var tegnet, men også havde en særdeles vigtig rolle, da en ødelagt bro kunne tegnes op igen med en blyant.

Det er Felix Nagstrup Madsen, som har produceret filmen.

Edit 24 bygger på ideen om at få bredt filmmediet ud til børn og unge og øge deres forståelse for filmmediets sprog. Alle lærere, der har klasser, som deltager i konkurrencen, kommer på praktisk kursus med henblik på at kunne undervise elever i kortfilmsproduktion. Under de efterfølgende filmuger inddeles eleverne i mindre grupper, som kaster sig over hele produktionen, inklusive at udarbejde idé og handling.

Annonce

Finale på computer

De to vinderfilm fra Langeland går lige som de øvrige lokale vindere videre i konkurrencen. Der er fynsk finale fredag den 9. april. På grund af den fortsatte corona-pandemi kan finalen ikke finde sted ved fysisk fremmøde, men må foregå via computeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce