Annonce
Ugeavisen Øboen

Herretøjsforretning åbner ny butik med børnetøj: Iværksætter-Jesper ændrede en svær tid i sit liv til en succesfuld forretning

Jesper Skovhus har åbnet endnu en butik - denne gang med børnetøj, der har adresse i Ellehaven i udkanten af Rudkøbing. Foto: Anna Stærbo
Rudkøbing har fået en ny børnetøjsbutik. Bag butikken står Jesper Skovhus, der med den veletablerede herretøjsbutik XL Tøj har formået at vende en svær tid i sit liv til en succesfuld forretning.
Annonce

RUDKØBING: Hvor der før har stået en lift til biler, hænger i dag bøjler med børnetøj. Jesper Skovhus har netop åbnet en børnetøjsafdeling, hvor der før har været synshal i lokalerne overfor Jesper Skovhus’ forretning XL Tøj i Ellehaven i udkanten af Rudkøbing.

Børnetøjsbutikken har han åbnet af to grunde.

- Punkt et: Jeg ville gerne bestemme, hvem der skulle være min nabo. Punkt to: Jeg har to sønner, og jeg synes, at jeg køber for meget tøj på nettet til dem. Jeg elsker nethandel, for det lever jeg af. Men det er svært med drengetøj. Så eftersom jeg alligevel er en del af Bestseller-familien, var det helt oplagt at lave en børnetøjsbutik, siger Jesper Skovhus.

Blå bog

Jesper Skovhus er 42 år, gift og har to sønner.

Han har arbejdet som trykker i 17 år, og har siden videreuddannet sig inden for ledelse, NLP (neurolingvistisk programmering) og terapi.

I sin fritid spiller han blandt andet musik, sidder i bestyrelsen for Langelands Naturbørnehave og er frivillig fodboldtræner og ungdomsformand i Rudkøbing Boldklub.

Han startede forretningen XL Tøj i Rudkøbing for 11 år siden.

Annonce

Stress i starten

Forretningseventyret begyndte, med at Jesper Skovhus havde brug for at ændre retning i sit arbejdsliv i en tid, hvor han ikke var på toppen.

- Det startede med stress, siger Jesper Skovhus, der havde 17 års erfaring som trykker, inden han blev virksomhedsejer.

- Jeg havde en rigtig fremsynet trykkerichef, som sagde til mig: ”Jesper, du keder dig inde i dit hoved”, fortæller han.

Det inspirerede Jesper til at videreuddanne sig inden for ledelse, NLP (neurolingvistisk programmering) og terapi.

- Men så fik jeg stress, og på det tidspunkt var jeg en stor gut på 200 kilo. Og jeg syntes, det var så kedeligt det tøj, der var til store mænd. Og det var det vitterligt for 11 år siden. Men så tænkte jeg bare, at det kan jeg gøre bedre – og så gik jeg i gang, siger han og tilføjer med stolthed i stemmen:

- Og lige nu er vi nok Danmarks største netbutik med tøj til store mænd. Det føles super fedt.

Annonce

Ser muligheder

Hvor er stress-niveauet i dag?

- Lige nu er det relativt højt. Men det er den fede stress, for jeg elsker at skabe, siger Jesper Skovhus.

Han anser sig selv som et menneske, der er 100 procents mulighedsorienteret.

- Al struktur er tvunget struktur, så når jeg laver regnskaber, er det et helvede for mig. For jeg vil meget hellere skabe noget. Jeg elsker sådan noget som det her, siger Jesper Skovhus.

Derfor kommer det ikke som en overraskelse, når han afslører, at det har taget ham tre dage at omdanne en ”møgbeskidt synshal – til færdig butik”, som han siger.

Han er stolt af det, han har skabt, og drømmer om at udvikle og udvide sin forretning yderligere.

Annonce

Tilgængeligt tøj

I den nye butik er der både drenge- og pigetøj. Størrelserne på tøjet bliver ikke opgjort i alder men i højde – såkaldt ”size by height”.

- Du kan have en seksårig, der passer en størrelse 14, men du kan også have en 14-årig, der passer en størrelse otte. For det er meget forskelligt, hvordan man er bygget, siger han og forklarer, at pigetøjet er fra 110 til 172 centimeter, mens drengetøjet er fra 128 til 176 centimeter i højden.

Det har været vigtigt for ham at sælge tøj, som er tilgængeligt for langelænderne.

- Jeg synes, tøjet passer godt til langelænderne – det er ikke super billigt, men det er heller ikke dyrt. Det ligger i midtbanesegmentet, hvor de fleste kan være med, siger Jesper Skovhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce