Annonce
Ugeavisen Øboen

Hvad skal jeg gøre?

Det er slutningen af det 19. århundrede, og en hård vinter står for døren. Sult og nød truer bonden Jens (Jesper Christensen) og hans kone (Ghita Nørby. Foto: Jonas Svensson, Nordisk Film.

Sådan spørger Jesper Christensen i rollen som bonden Jens i dramaet "Før Frosten. Filmen vises i den foreningsdrevne Bio Langeland, som også viser "Mary Poppins" og "First Man"

Annonce

- Hvad skal jeg gøre?

Sådan spørger Jesper Christensen i rollen som bonden Jens i dramaet "Før Frosten".

Spørgsmålet er yderst relevant.

Han befinder sig i et alvorligt dilemma. Det er slutningen af det 19. århundrede, og en hård vinter står for døren.

Da en storbonde vil købe land af Jens, øjner han en mulighed for at gifte sin datter Signe bort og hjælpe resten af sin ludfattige og sultne familie.

Det skaber dog stor opstandelse i hjemmet og kaster familien ud i splittelse, hemmeligheder og mord. Spørgsmålet er, hvor meget Jens vil ofre for at redde sine børn?

Man forstår hans store dilemma og desperation gennem hans furede ansigt og ofte ordløse kommunikation.

En filmisk kraftpræstation i klasse med hans roller i "Bænken" og "Drabet", der høstede både Bodil- og Robert-priser. En film, der absolut bør ses i biografen.

Jesper Christensen er da også blevet rost til skyerne af anmeldere og juryer på internationale festivaler for sin præstation.

Filmen har fået stor udenlandsk opmærksomhed. Efter dens verdenspremiere på Toronto Filmfestival har Jesper Christensens vundet priser både ved Chicago International Filmfestival og Tokyo Filmfestival for sin hovedrolle som bonden Jens. Måske hans bedste rolle nogensinde.

I filmens andre roller ses lige så legendariske Ghita Nørby som hans kone Agnes og talentet Clara Rosager som datteren Signe.

Du kan se filmen i Bio Langeland torsdag 17. januar til og med onsdag 23. januar kl. 19.00.

Mandag 21. januar kl. 14.00 vises den tekstet i Seniorbio, ligesom den også er med danske undertekster 17. og 19. januar.

Tider og billetter

Se spilletider på www.biolangeland.dk, hvor du også kan bestille billetter.

Annonce

Mary Poppins

Musical-filmen "Mary Poppins vender tilbage" foregår i et depressions-ramt London, hvor søskendeparret Michael og Jane Banks får besøg af den fortryllende Mary Poppins, der var deres barnepige 20 år tilbage.

Guvernanten gør sin flyvende entre ved hjælp af sin magiske paraply netop, hvor familien Banks har ekstra meget brug for hende.

Michael har mistet sin kone og mor til sine tre små børn, og selv om søster Jane hjælper til, står familien over for at miste barndomshjemmet.

Heldigvis kan Mary Poppins andet end opdrage børn via magiske oplevelser. Hun kan også hjælpe de voksne på rette vej.

"Mary Poppins vender tilbage" er en direkte efterfølger til klassikeren "Mary Poppins" fra 1964 med Julie Andrews i titelrollen. Denne gang står Emily Blunt for den charmerende opgave at synge, danse og fortrylle os med sin korrekthed og fantasi.

Du kan få denne musikalske oplevelse i Bio Langeland lørdag 19. og søndag 20. januar begge dage kl. 15.45. Filmen fortsætter på lørdage og søndage i januar.

Annonce

First Man

Har du endnu ikke set filmen, der handler om den farligste mission i vores historie - nemlig månelandingen i 1969 - kan du lige nå det.

Bio Langeland viser filmen to dage endnu. Tirsdag 15. onsdag 16. januar løber den over lærredet for sidste gang.

Begge dage sker det fra kl. 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce