Annonce
Ugeavisen Øboen

Italiensk café flytter til større lokaler

Steen Vedsegaard flytter fra 40 kvadratmeter tl 100 i Østergade 54, hvor caféen Dragonfly har holdt til. Nu bliver det hjemsted for Vino Vaudano Il Chiosco. Foto: Gitte Kjeldal
Il Chiosco på Torvet flytter ind i Østergade 54 i Rudkøbing, hvor Dragonfly tidligere holdt til
Annonce

Steen Vedsegaard og hans kone Bodil har dårligt nået at trække vejret efter at være flyttet til Rudkøbing fra Svendborg. Nu flytter også butikken/cafeen Vino Vaudano Il Chiosco.

Den lille café og kiosk har ligget på Torvet i godt et år, men åbner 1. oktober i Østergade 54, hvor caféen Dragonfly netop har lukket.

Dermed får den italienske café 100 kvadratmeter i stedet for 40 og betydeligt bedre indendørs plads og til sommer også en stor gårdhave.

- Vi flytter ind den 1. oktober, men der går nok lige nogle dage, inden vi er helt på plads, siger Steen Vedsegaard, der er pensioneret ingeniør og senest har været projektleder på letbanen i Odense.

- Konceptet i caféen er det samme som hidtil, vin, oliven, olie og parmesanost, alt importeret fra vores venner i Italien, hvor vi har god kontakt til vinfamilien Vaudano. Vi vil også fortsat servere lidt antipasti og et glas vin. Vi har fået en ny isleverandør, Il Gusto i fra Odense, som selv producerer italiensk is og så serverer naturligvis kaffe af alle mulige forskellige slags, siger han.

Han og en deltidsansat skal drive caféen, og han har en lang række ideer til, hvad der skal ske i caféen, men der er lige nogle tilladelser, der skal falde på plads, inden han vil løfte sløret for det.

Steen og Bodil Vedsegaard er stærkt begejstret både for at være flyttet til Rudkøbing og for at drive forretning i byen.

- Vi har tidligere haft en butik i Vindeby, hvor vi solgte vin, men vi kunne ikke få lov at udvide af Svendborg Kommune. Det er meget nemmere at samarbejde med Langeland Kommune, tingene går meget hurtigere, siger Steen Vedsegaard.

Bodil og Steen Vedsegaard har boet i flere europæiske storbyer blandt andet Milano, Zurich og Amsterdam.

- Men der er helt fantastisk i Rudkøbing, siger Bodil Vedsegaard.

- Tingene går en smule roligere, og man kommer ned i gear, folk er flinke og nemmere at tale med, vi er simpelthen så glade for at være her, og nu bor vi her også, så det kan ikke være bedre, siger hun.

Og netop et langt arbejdsliv med mange rejser har mættet dem med oplevelser. så de ikke, som mange andre pensionister, har stor udlængsel efter et langt arbejdsliv.

- Nej, jeg har rejst meget mit arbejdsliv, så det har jeg ikke behov for, og jeg kan godt lide at have noget at gå og rode med, så det passer mig fint med en café, hvor man har kontakt med mange mennesker, siger Steen Vedsegaard, der sammen med sin kone tager til Italien et par gange om året for at besøge venner og finde varer til butikken ofte med god rådgivning fra lokale venner, der har en Michelin-restaurant.

Fredag den 4. oktober byder Vino Vaudano Il Chiosco på en smagsprøve i anledning af åbningen i Østergade 54.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce