Annonce
Ugeavisen Øboen

Jack giver gerne en hånd med til fest, og når det spidser til

Jack Holm er klar til at give en hånd med, når der er tid, og han meldte sig med det samme, da Morten Skovhus kaldte til modstand mod et udrejsecenter på Holmegård. Foto: Michael Lorenzen
Ingen tilfældighed, at 44-årig selvstændig elektriker kom med i arbejdsgruppen mod udrejsecenter ved Bagenkop

SIMMERBØLLE: Da regeringens planer om et udrejsecenter på Holmegård ved Bagenkop for kriminelle flygtninge, der har udstået deres straf, men ikke umiddelbart kan sendes afsted, varede det ikke længe, før der blev organiseret modstand. Og ret hurtigt meldte Jack Holm sig til denne kamp.

Jack Holm er 44 år, selvstændig elektriker og bor med sin kone og syv-årige søn i Simmerbølle og har to døtre fra  et tidligere forhold.

Da huset er under ombygning indvendigt for tiden, møder Øboen ham i et fortelt i haven. Humøret er højt, efter at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye tirsdag aften efter pinse "smed håndklædet i ringen" og efter forhandlinger med andre partier droppede planerne om udrejsecentret på Sydlangeland.

Annonce

Jack Holm og andre deltagere i en demonstration mod udrejsecentret var samme aften på vej hen over Sjælland tilbage mod Langeland, og en umiddelbart uforløst stemning, fordi man ikke forventede en afklaring før senere, blev afløst af jubelbrøl og fest, mens motorvejsasfalten blev tilbagelagt, før mindre veje ventede.

Eksploderede på Facebook

Som så mange andre fik Jack Holm kendskab til planerne om et udrejsecenter onsdag den 19. maj. Det var op ad formiddagen.

- Der begyndte pludselig at ske en masse på Facebook. Det nærmest eksploderede, da vi fandt ud af, at det værste, der kunne ske for Langeland, var på vej. Så fik Morten Skovhus sat gang i Facebookgruppen "Langeland siger nej", og hans bror, Jesper Skovhus, fulgte trop. Jeg kender dem lidt i forvejen, så da der blev holdt møde i Jespers firma i Ellehaven i Rudkøbing, var jeg med, fortæller Jack Holm.

Der deltog 12-14 i mødet, som mundede ud i, at man skulle begyndte at organisere kampen. Der blev talt med bagenkoppere, og ret hurtigt stod det klart, at det var nødvendigt at tage en tur til København.

- Det ville ikke være nok at tale med Tesfaye og de andre. Vi skulle derind og vise vores modstand frem for en bredere kreds. Vi regnede med to busser til en start, og folk skulle melde sig til hos Cecilie Vanman i Bagenkop. Det viste sig snart, at der skulle flere busser til, fortæller Jack Holm.

Annonce

Helst ordentligt planlægning

I alt endte det med fire busser, og Jack Holm blev koordinator på den ene.

- Det viste sig, at der skete flere ændringer i takt med, at tilmeldingerne væltede ind. Jeg er typen, som helst vil have tingene ordentligt planlagt. Jeg har det bedst med en veltilrettelagt køreplan, men vi var nødt til ændringer. Flere skulle over i den bus, jeg var med i. Jeg skulle dog blot hele tiden have styr på, at vi havde 10 ledige pladser til folk, som skulle samles op undervejs på Fyn.

Han var også med til at kontrollere, at Facebook-opslag i de hektiske dage ikke løb ud af kontrol. "Langeland siger nej" ville have en ordentlig tone.

- Det var dog ikke så meget, jeg bidrog med her. Jeg nåede at slette tre opslag. Til gengæld havde jeg en del at gøre med at fotografere og sørge for live-streaming. Det vigtige var jo også, at vi var mange til at bakke Morten op. Han sagde fra starten, at det her kunne han ikke styre alene.

Jack Holm deltog også i mødet med Mattias Tesfaye i Humblehallen. Til gengæld er Jack Holm ikke typen, som ofte tager til demonstration. Han har dog prøvet det før, foran den daværende amtsgård i Odense.

- Efterhånden er det mange år siden, og jeg husker ikke præcist, hvad det handlede om. Jeg mener, at vi protesterede mod en sammenlægning af nogle ting, nævner han.

Annonce

Novemberfesten i Tullebølle

Generelt giver han gerne en hånd med, når der er tid.

- Af og til må jeg sige til folk, at jeg har nogle aftaler, som skal holdes. I sagen om udrejsecentret kunne jeg så heldigvis i forståelse med kunderne flytte rundt på nogle aftaler, så jeg ikke forsømte noget blandt andet ved at tage med til København.

Jack Holm har blandt andet flere gange været med i idrætsforeningen TTIF til planlægningen af novemberfesten.

- Her lægger mange hjerte og sjæl i planlægningen og får så indgangsbilletten og et par bar-kuponer for indsatsen. Faktisk har jeg aldrig selv kunnet være med, når novemberfesten løber af stablen, fordi det er faldet sammen med familiesammenkomster.

Jack Holm håber på, at man nu udnytter den medvind og det sammenhold, Langeland har oplevet de seneste par uger, og som man har bemærket andre steder i Danmark.

- Vi har det hyggeligt i Facebookgruppen, som fremover skal hedde "Langeland står sammen", og vi vil blandt andet dukke op i Bagenkop til "Havnens Dag" lørdag den 12. juni for at hilse på. Og ellers må vi se på, hvordan vi får glæde af det her markedsføringsmæssigt. Jeg ved dog, at det her allerede har fået effekt. Nogle, som havde skrevet slutseddel på et huskøb, men fortrød, da udrejsecentret blev meddelt, har skrevet under en gang mere, efter at centret blev droppet igen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Debat: Det handler ikke om Rema - og dog alligevel...

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Debattør svarer på kritik: Hatten af for de mennesker, som stiller op til kommunalvalget under disse forhold

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Debat: Kan vi fortsætte som selvstændig kommune? Naturligvis kan vi det

Ugeavisen Øboen

Debat: Alt for mange svin på Langeland, og nu kommer der flere. Hvor skal vi hen, du?

Ugeavisen Øboen

Debat: Hvor skal vi flytte hen, hvem vil have os, hvem vil købe vores huse?

Ugeavisen Øboen

Gør brætspil til succes - også for dårlig taber

Ugeavisen Øboen

Dyreinternater er stopfyldte: År efter år stiger antallet

Ugeavisen Øboen

Konservative på Langeland: På forgæves jagt efter kvindelige  og unge kandidater

Ugeavisen Øboen

Gudstjenester søndag den 19. september: Otte muligheder på Langeland

Ugeavisen Øboen

Skæbnens time nærmer sig for Langelands Elforsyning: Rokade på flere bestyrelsesposter

Ugeavisen Øboen

Debat: Langeland er en økonomisk karklud

Ugeavisen Øboen

Hvordan bliver Langeland Kommune endnu vildere? Markedsdag på Langelands Efterskole skal skubbe på øen

Ugeavisen Øboen

- Meget sorte skyer truer i horisonten over Langelands økonomi: Nyt krisebudget strammer rebet om ældre og rammer udsatte børn, unge og voksne

Ugeavisen Øboen

Hæder til spejdere på Langeland: 20.000 kroner skal bruges til to shelters

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Humøret var i bund efter lukning: Så fik portør og sygeplejerske ideen til et sygehuskor i Rudkøbing

Ugeavisen Øboen

Bryllup

Ugeavisen Øboen

Bryllup

Ugeavisen Øboen

Masser af gæster på Langeland: På besøg "hemmelige" steder og fortællinger på dialekt

Ugeavisen Øboen

Debat: Her lades alt håb ude

Søsiden

Skoleskibet Danmark klar til nyt togt: Kaptajnen er fra Troense

Ugeavisen Øboen

Debat: - De seneste år er pengene fosset ud af kommunekassen, og den er et ynkeligt syn ved årets udgang

Ugeavisen Øboen

Debat: Drop besparelser i ældreplejen

Annonce