Annonce
Ugeavisen Øboen

Jacob siet fra før hjerte-finale

Akuthjælper Jacob Ottesen. Foto: Michael Lorenzen

RUDKØBING: Jacob Ottesen fra Rudkøbing er blevet siet fra før den endelige finale om titlen som "Årets hjerteredder 2021". Den 35-årige langelænder når altså ikke helt til tops i Hjerteforeningens konkurrence.

Som beskrevet i Øboen 17. februar har Jacob Ottesen været indstillet fire gange. Lige så mange gange har han været med til at redde liv efter hjertestop. Faktisk har han deltaget i fem succesfulde genoplivninger. I det femte tilfælde afgik den pågældende person desværre ved døden senere.

De tre, som er i finalen blandt i alt 47 indstillede, har alle fået fat i alarmcentralen, mens Jacob Ottesen altid er kaldt ud via Langelands Hjertestarterforenings app. Det mener han gør en forskel.

- Stor respekt for både dem, der har reddet de tre ved at gå ud på gaden for at råbe om hjælp, og også respekt for de tre personer. Jeg er ikke skuffet over det her. Jeg er super imponeret over at være blevet nomineret. Det er en gestus i sig selv, siger Jacob Ottesen.

Han er dog ikke overrasket over at være valgt fra.

- Jeg har fået min buket blomster fra Hjerteforeningen, og så er mit navn helt sikkert røget i papirkurven, fordi Hjerteforeningen betragter Langeland Hjertestarterforening som en kæmpe konkurrent, nævner Jacob Ottesen.

Hvem der vinder afgøres i forbindelse med Hjerteforeningens "hjertegalla" lørdag den 13. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce