Annonce
Ugeavisen Øboen

Jens Bukh vil skabe et langelandsk musiknetværk: - Vi skal vise, at vi ikke er hængerøve

80-årige Jens Bukh er ved at være træt af at spille alene og vil nu lave et netværk af langelandske musikere, der kan mødes og spille sammen. Foto: Peter Becher Damkjær
Nu skal der gang i den langelandske musikscene. Jens Bukh fra Nordenbro vil lave et netværk af musikere, der kan mødes og jamme med hinanden og igen få liv i musikken efter coronaen.

Nordenbro: Jens Bukh vil gerne have gang i musikken på Langeland. Så enkelt kan det egentlig siges.

I hans stue har han et større udvalg af guitarer stående langs den ene væg, og han kan sagtens finde ud af at gribe en af dem og spille på den, men det er bare lige det sjovere at spille sammen med andre.

- Jeg har fundet ud af, at jeg gider ikke sidde her alene og spille med mig selv. Jeg har tidligere spillet med Irsk Jamsession i Svendborg, og det har været meget skægt, men jeg er folk-rock-bluesmusiker og -sanger, og det, der interesserer mig, er at spille sammen med nogen, siger Jens Bukh, mens han tager sig en slurk kaffe her i udestuen bag hans hus i Nordenbro.

Annonce

- Det, jeg gerne vil, er at starte noget, hvor jeg måske til en start lægger hus til, og så kan vi mødes her og samles og spille. Der er mange dygtige musikere her på Langeland, og det sgu' synd, at det ikke bliver brugt noget mere, siger Jens Bukh.


Der er masser af steder, hvor man kan mødes og jamme. Er man tilflytter eller indfødt langelænder er ligegyldigt. Vi skal i gang.

Jens Bukh


Jens Bukh, der netop har rundet de 80, er egentlig uddannet elektriker, men har spillet guitar og sunget fra han var helt ung.

- I tresserne var jeg for eksempel inde på det, der hed Las Vegas København. Det var sådan en åben scene, hvor alle kunne stille sig op og spille. Det var blandt andet der, hvor Dissing og de der rødder var. Man fik ikke noget for det, men man blev set, fortæller Jens Bukh.

Set blev han også af musikeren Sebastian, der - som Jens med et grin fortæller - gav ham et rimelig pænt skudsmål med på vejen:

- Da jeg gik ned, og han skulle på, sagde han "Det er svært at komme efter en, der er så god som ham". Jeg er jo ikke blevet dårligere med årene, men for at blive en stjerne, skal man gå efter musikken kun.

Fuldstændig åndssvagt

Om der kan skabes stjerner ved at etablere et musisk netværk, som det, Jens Bukh gerne vil skyde i gang, må tiden vise, men det er heller ikke målet for ham.

- Jeg synes, at vi er i en tid, hvor musikken - både kunstnere og koncerter - ikke bliver prioriteret ligesom andet kulturliv heller ikke bliver det. De er blevet sorteper. De udøvende musikere og kunstnere har det meget svært, fordi koncerter bliver aflyst på stribe, og derfor drejer det sig om at få gang i den levende musik. Få dannet nogle bands og så ellers komme i gang igen.

Musiknetværk

Alle, der, der vil være med i Jens Bukhs musikalske netværk, kan give ham et kald på 41267542

Jens Bukh kender mange musikere og ved, at der er lyd-guld at hente, hvis ellers bare man kan få samlet folk.

- Jeg ved, der er mange blues- og rockmusikere herovre, de har bare ikke fundet hinanden, og det er det, jeg gerne vil være katalysator for sker. Vi skal vise, vi ikke er nogle hængerøve, og at vi godt kan få det til at fungere, siger han med et lille grin og fortsætter:

- Når der er så stort potentiale af musikere her på øen, er det jo fuldstændig åndssvagt, at vi ikke sætter os ned sammen, laver nogle bands og kommer i gang. For på et tidspunkt er der jo åbnet igen for, at vi kan have et publikum på, slår Jens Bukh fast.

Han understreger, at hans idé ikke er tænkt som en formel forening af nogen art.

- Jeg vil først og fremmest tage temperaturen på Langland; er der nogen, der vil være med til det her? Er der nogen, der synes, det er interessant? Synes man, det er en sjov idé? Det, der mangler, er, at man får spillet og finder sammen og begynder at besøge hinanden. Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik etableret et netværk med telefonkæder, så man ved, at her er fiddle, her en bas, her er der en, der kan spille trommer. Er man tilflytter eller indfødt langelænder er ligegyldigt. Vi skal i gang.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Gudstjenester på Langeland og Strynø: Se listen for den 25. juli

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Dansk premierefilm i Bio Langeland

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Gule cyklister på Langeland: 'Kølle' har hevet færingerne med hjem

Ugeavisen Øboen

Mindeord: Liva var en rigtig Bagenkopper

Ugeavisen Øboen

Klumme: Vild med vilje - eller efter behov

Ugeavisen Øboen

Debat: En sommerhilsen til Langeland - en livslang kærlighed

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

En af Langelands største sønner og glemt – Carl fra Jesbjerg og det Amerikanske eventyr

Ugeavisen Øboen

Kræmmerne i Kædeby har altid sommergæster: Mange danskere i år - og de køber noget

Ugeavisen Øboen

Ung kvinde fra Rudkøbing hædret: Vinder pris fra fagforening for at sætte positivt præg på undervisning

Ugeavisen Øboen

Udvalg belønner foreningers engagement: Får samme tilskud efter hårdt år

Ugeavisen Øboen

Langelandske billeder til lands og vands: 12 fotojournalist-studerende udsender bog med 10 historier

Ugeavisen Øboen

Natteravne gør klar til fuld genåbning: Vil gerne være flere på Langeland

Ugeavisen Øboen

Klumme: For meget fodbold - eller en helt usædvanlig situation

Ugeavisen Øboen

Gule cyklister på Langeland: 'Kølle' har hevet færingerne med hjem

Ugeavisen Øboen

Med kniv og gaffel: Lokal spiseguide for Lohals

Ugeavisen Øboen

Flotte skibe på Torvet i Rudkøbing: Børn i gang med sav, hammer og pensel

Ugeavisen Øboen

85 år

Ugeavisen Øboen

Tag en tur til Humble: Workshop om grafisk tryk for børn

Ugeavisen Øboen

Langelands herligheder: Hun sælger seværdigheder på en ny måde til turisterne

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

85 år

Ugeavisen Øboen

Fra 1970 til i dag: To langelandske fotografer udstiller billeder i Bagenkop

Annonce