Annonce
Ugeavisen Øboen

Jubilæumsår for H.C. Ørsted fejres med uddeling af forskerpriser

Her ses en af Sabine Majus’ sommerfugle i sølv og emalje. Pressefoto
Annonce

LANGELAND: 2020 er jubilæumsåret for Langelands verdensberømte bysbarn H. C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen - en altafgørende opdagelse for det moderne samfund.

Gennem ni år har Langeland Kommune og Ørstedselskabet fejret H. C. Ørsteds fødselsdag den 14. august ved en prisfest. I 2018 kom energiselskabet Ørsted med efter navneskiftet fra Dong og bidrog kraftigt til antallet af priser.

- I år har coronakrisen spillet ind i forhold til, om det var muligt at afholde prisuddelingen og på hvilken måde. Heldigvis er der kommet retningslinjer for afholdelse af kulturarrangementer med siddende tilhørere, så vi ved nu, at prisuddelingen kan afholdes, lyder det i en pressemeddelelse fra Anni Bagge Jensen, der er H. C. Ørstedskoordinator i Langeland Kommune.

Hun opfordrer til, at man allerede nu sætter kryds i kalenderen fredag den 14. august fra klokken 10-12.30.

Ørstedspavillonen vil igen sammen med Ørstedsparken danne rammer omkring uddelingen af priserne. Som følge af retningslinjerne kan der ikke sidde så mange i Ørstedspavillonen som de tidligere år. Det kompenseres der for ved at live-streame hele begivenheden.

Over hele landet markeres Ørsteds-jubelåret – også selvom krisen har lagt en dæmper på de fysiske arrangementer.

I Langeland Kommune har skolebørn fået uddelt en bog om Ørsted, Sabine Majus er gået i gang med at lave endnu en sommerfugl til vinderen af hovedprisen, Ørstedselskabet har slået dørene op til den særlige udstilling, Rudkøbing by markerer Ørsted med sommerfugle i gaden og figurer af Ørsted. I det hele taget bliver der sat spot på Ørsted her, hvor H. C. Ørsted voksede op. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Ugeavisen Øboen

Kusketræf på Skovsgaard

Annonce