Annonce
Ugeavisen Øboen

Juletræet bliver tændt på skærmen

Civid-19 pandemien lægger begrænsninger på den traditionelle juletræstænding med julemanden i Rudkøbing. Men julemanden kommer stadig, og det samme gør repræsentanter fra H.C.Ørsted Selskabet, som demonstrerer, hvor betydningsfuld det berømte bysbarns opdagelse af elektromagnetismen er for, at det overhovedet er muligt at få lys i det høje træ. Arkivfoto: Roland Petersen.
Coronarestriktionerne forhindrer Rudkøbing Handelsstandsforening i at samle folk om træet og julemandens besøg. Det bliver i stedet sendt på TV2/Fyn
Annonce

Rudkøbing: Selvom det er udelukket at samle 2000 mennesker til juletræstænding og uddeling af slikposer i år, kommer coronapandemien ikke til at holde julelysene slukket i Rudkøbing.

Rudkøbing Handelsstandsforening er sammen med en række andre byer på Fyn og øerne gået i samarbejde med TV2/Fyn, som sender live, når træerne bliver tændt den 13. november.

-Så kan folk følge med hjemmefra, og vi kan få en god eksponering af vores hyggelige juleby, siger handelsstandsforeningens formand, Kim Behfeld Jensen fra Superbrugsen.

TV2/Fyn sender live fra juletræstændingerne fra klokken 16.50. Efter planen er det Rudkøbings tur klokken 17.29.


Vi har lavet en aftale - ikke med Vorherre, men med et andet firma - om, at der bliver sprayet sne som dekoration udvalgte steder i byen.

Kim Behnfeld Jensen


Han er naturligvis ærgerlig over, at byen skal gå glip af den populære samlende begivenhed, men de handlende forsøger at få det bedste ud af situationen. Julemanden kommer, og det samme gør repræsentanter fra H.C.Ørsted Selskabet, som demonstrerer, hvor betydningsfuld det berømte bysbarns opdagelse af elektromagnetismen er for, at det overhovedet er muligt at få lys i det høje træ.

Annonce

Snegaranti i byen

Desuden har “Julekøbing” i år for første gang indført “snegaranti”.

-Vi har lavet en aftale - ikke med Vorherre, men med et andet firma - om, at der bliver sprayet sne som dekoration udvalgte steder i byen, fortæller Kim Behnfeld Jensen.

Julemand Hans Erik Larsen fra Hennetved får ikke lov at holde coronafri. Han trækker i julemandsdragten og tænder lyset den 13. november, selvom det bliver uden den menneskevrimmel, der plejer at være om begivenheden. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen.

Sneen er kunstig men ifølge Kim Behnfeld Jensen miljørigtig. Handelsstandsforeningen overvejede at skaffe ægte sne ved hjælp af snekanoner, som dem, der holder skisportsanlæg brugbare. Det viste sig dog at være kostbart.

-Prisen var i et leje, hvor vi i hvert fald skulle bruge sponsorer for at finansiere det. Det var vi i gang med at overveje, da vi opdagede, at den pris, vi troede var for en måned, kun dækkede en enkelt dag, fortælle Kim Behnfeld Jensen.

Annonce

Black Friday hele ugen

Handelsstandsforeningen har aflyst den planlagte Jule By Night 4. december, men Black Friday bliver gennemført. For at sprede handelen gælder tilbuddene ikke kun fredag 27. november men hele uge 48, så der er chance for at kunderne kommer mere spredt og bedre kan holde afstand.

Desuden vil handelsstandsforeningens medlemmer holde søndagsåbent den 13. og 20. december fra klokken 11 til 15. Her vil julemanden gå rundt og dele slik ud til børn på gaden.

Nogle butikker vil også være åbne søndag 6. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce