Annonce
Ugeavisen Øboen

Kærestepar køber kendt kunstners bolig og galleri: Vil bygge videre på den kulturinstitution, der er skabt

Silje Bruun Hansen og Jens Anker Hornemann har købt ejendommen i Østergade 10 i Rudkøbing, hvor de har planer om at åbne et galleri. Privatfoto
Alfio og Lone Bonannos ejendom, der blandt andet har været galleri, er blevet købt af kæresteparret Jens Anker Hornemann og Silje Bruun Hansen.
Annonce

RUDKØBING: Jens Anker Hornemann har sammen med sin kæreste, Silje Bruun Hansen, købt ejendommen i Østergade 10 i Rudkøbing, hvor Alfio og Lone Bonanno tidligere har boet og haft galleri.

Og hvis man synes, at efternavnet lyder bekendt, er den god nok. Jens Anker Hornemann er søn af Lars Erik Hornemann, der var borgmester i Svendborg fra 2007 til 2009 og igen fra 2014 til 2017 valgt for Venstre.

Silje Bruun Hansen er kunstner, og Jens Anker Hornemann har arbejdet med kunstformidling. Derfor drømmer de om at åbne et galleri.

- Vi har talt med Alfio (Bonanno, red.) om, at vi gerne ville videre med den kulturinstitution, som de har skabt her. Og hvis man kender galleriets historie, tror jeg ikke, man bliver skuffet over at se det, der sker og skal ske, siger Jens Anker Hornemann.

Blå bog

Jens Anker Hornemann, 30 år, er vokset op i Gudbjerg. Da hans far, Lars Erik Hornemann, blev valgt som borgmester i Svendborg, flyttede familien til Tåsinge. Da hans forældre blev skilt, flyttede han med sin mor til Svendborg, hvor han har gået på handelsskole.

For cirka 10 år siden flyttede han til København, hvor han har arbejdet med kunstformidling og som pædagog. Han er for nyligt flyttet tilbage til Sydfyn.

Silje Bruun Hansen, 23 år, er født og opvokset i Rudkøbing. Hun har tidligere gået på Svendborg Gymnasium og arbejdet på Hansted i Svendborg.

Parret etablerede online-galleriet Papirpressen for snart tre år siden. Papirpressen har holdt løbende udstillinger til unge kunstnere uden fast base og kurator.

De købte ejendommen Østergade 10 i Rudkøbing, som blev sat til salg af Lone og Alfio Bonanno i juli 2017 for 1.200.000 kroner og købt af Jens Anker Hornemann og Silja Bruun Hansen for 950.000 kroner i december 2019. Parret overtog ejendommen 1. april 2020 og har planer om at åbne et galleri i butikslokalet.

Annonce

Tilbage fra København

Silje Bruun Hansen er født og opvokset i Rudkøbing, og er parrets forbindelse til Langeland. Det var også hende, der gjorde, at Jens Anker Hornemann valgte at flytte fra København tilbage til Sydfyn.

- Jeg boede i København, da jeg mødte Silje. Så var planen, at vi skulle finde et hus, og vi kiggede længe i Svendborg. Men vi kunne godt se, at vi kunne få det hele her.

Muligheden for at have galleri i huset har været det springende punkt.

- Da vi så, at det var en mulighed (at have et galleri i huset, red.), kunne vi ikke rigtig se andet. Silje er kunstner, og det skal hun også bare være. Og til det hører, at man skal kunne udfolde sig, og det, vi havde kigget på i Svendborg, havde ikke de samme muligheder. Men vi har hele tiden haft en forbindelse til Rudkøbing, så vi har også hele tiden haft lidt øje på, hvad der var til salg herovre, siger han.

Annonce

Galleriet som fundament

Lige nu arbejder parret på den del af huset, hvor de skal bo – galleriet kommer senere.

- Vi knokler på livet løs for at få det i stand, så vi kan komme i gang med galleriet. Det er jo en gammel ejendom, og der er lidt at se til. Vi vil gerne i gang så hurtigt som muligt. Så kom corona, men et eller andet sted var det jo meget belejligt, fordi det betød, at vi ikke behøvede at åbne med det samme, siger Jens Anker Hornemann og tilføjer:

- Vi kan se os selv blive her i rigtigt mange år, så det skal ikke gå hurtigere end højest nødvendigt. Så det eneste, der er at sige lige nu om butikslokalet, er, at der kommer noget – og galleriet bliver nok fundamentet for det.

Parret overtog ejendommen 1. april, som de har købt for 950.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce