Annonce
Ugeavisen Øboen

Jeppe, Kasper og Birger fejrer 90-års fødselsdag: Nu vil de have kunderne til at prutte om prisen

Fra venstre er det Jeppe Nielsen, Kasper Knudsen og Birger Andersen, der er ejere af Expert og Punkt1 i Rudkøbing, som fejrer 90 års fødselsdag. Foto: Anna Stærbo
Expert og Punkt1 i Rudkøbing fylder 90 år. Det har ikke altid har været lige let af tiltrække købelystne kunder, men nu mener Birger Andersen, Kasper Knudsen og Jeppe Nielsen, at de har fundet løsningen, der tager kampen op med den voksende nethandel og får kunderne til at komme igen.
Annonce

RUDKØBING: I september fylder Rudkøbings butik for elektronik og hårde hvidevarer 90 år. Det er en branche med benhård konkurrence – især på grund af danskernes eskalerende hang til at handle på nettet. Men ifølge de tre ejere Birger Andersen, Kasper Knudsen og Jeppe Nielsen lever butikken i bedste velgående.

Især de seneste to år har været gode. Her har butikken nemlig tilbudt prismatch – og det har været kimen til succes, mener de. Så hvis kunden kan finde en vare billigere på nettet, tilbyder butikken at sælge varen til samme pris. Man skal bare turde spørge.

- Vi vil gerne sige til folk, at de kan komme herind og handle til samme billige pris som på nettet, siger Kasper Knudsen.

Det eneste forbehold er, at det skal være i sammenligning med danskejede hjemmesider, og det gælder ikke andre butikkers særlige kø- eller åbningstilbud.

- Vi er bestemt ikke nødlidende – det har vi aldrig været. Der er nogle kunder, som ikke er kommet i en periode, fordi vi har været for dyre. Men efter vi har lavet prismatch, kan vi se, at der er nogle kunder, som kommer tilbage til vores forretning, siger Birger Andersen.

Ejerne af Expert og Punkt1 i Rudkøbing mener, de kan sikre butikkens overlevelse ved at tilbyde prismatch. Foto: Anna Stærbo
Annonce

De største overlever

Hvis man ønsker sig en vare, som butikken ikke har fysisk, kan de alligevel godt skaffe den hjem.

- Vi kan skaffe alt. Det lyder måske lidt uhyggeligt, men Expert er en del af Power-koncernen, som har et fælles nordisk varelager på omkring 90.000 kvadratmeter, siger Kasper Knudsen og tilføjer:

- Det er de største, der overlever. Men det er også det, der gør, at vi kan skaffe alle varer.

I Rudkøbing Handelsstandsforening har der været snak om at gøre Rudkøbing til en by, hvor alle – eller mange – butikker tilbyder prismatch. Den idé bakker Birger Andersen og Kasper Knudsen også op om.

- Det er en genial idé. Vi har også været med til at foreslå det. Men det er ikke alle butikker, som kan eller vil være med, siger Birger Andersen.

Hvis en butik skal kunne være prismatch kræver det for eksempel, at man har et stort og skiftende sortiment, og det er ikke alle butikker, der kan det.

- Det kommer også an på, hvordan man tænker som erhvervsdrivende. Hvis ikke man følger med tiden, så går man glip af kunderne, siger Kasper Knudsen.

Annonce

Fra syv til én

Expert og Punkt1 begyndte som en radiobutik. I 1924 kom den første radio, og i 1929 slog butikken, som dengang hed Uhrskovs Radio, dørene op for første gang. Igennem årene har butikken blandt andet været ejet af Søren Skadborg, og i 1984 overtog Kaj Knudsen butikken. Samtidig blev butikken en del af Expert-kæden.

Generationsskiftet kom i 2015, hvor Kaj Knudsens søn, Kasper Knudsen, overtog over sammen med Birger Andersen og Jeppe Nielsen. Birger Andersen og Kasper Knudsen ejer hver deres halvdel af butikken, mens Jeppe Nielsen har en andel af det.

- Da min far tog over, var der i alt syv elektronikforretninger på Langeland. Så der var lidt at vælge imellem. Og i dag er vi den eneste, siger Kasper Knudsen.

At Expert og Punkt1 står her i dag skyldes ifølge Birger Andersen, at butikken har været god til at være innovativ og at tilpasse sig det, der bliver efterspurgt på markedet.

- Expert var for eksempel den første i landet, der solgte stationære computere, siger Birger Andersen.

- Vi var også nogle af de første til at sælge mobiltelefoner, supplerer Kasper Knudsen.

De tre ejere har aldrig været i tvivl om, at de vil forblive en del af butikskæden Expert.

- Vi har set konsekvensen af, når andre butikker har meldt sig ud af en kæde, og man bliver simpelthen usynlig. Det er det, der sker, når du ikke er en del af et koncept, siger Kasper Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce