Annonce
Ugeavisen Øboen

Kran på Bagenkop Havn dyrere end forventet: Havn må selv betale leasing

En havn af Bagenkops størrelse skal have egen kran, mener det politiske udvalg. Men havnen er også nødt til at be tale selv inden for eget budget, lyder meldingen fra udvalget. Arkivfoto: Ole Frii

BAGENKOP: Det blev tidligere i år godkendt, at Bagenkop Havn skal have en ny lastekran til afløsning for den udslidte og stærkt rustramte, men det første prisoverslag holdt ikke. Derfor har sagen været forbi Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget en gang mere.

Kommunen havde regnet med en samlet udgift på cirka 650.000 kroner, som skulle fordeles over en 10-årig leasingaftale, men den vil i stedet stå i cirka 900.000 kroner. Det er så til gengæld en helt ny kran, man får opsat, oplyser formanden for Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget, Bo Nissen (K).

Renten er som bekendt lav i Danmark i disse år, så det er ikke der, at skoen trykker, men derimod, at en årlig leasingafgift på 93.000 kroner er mere end først forudsat. Kommunens administration vurderer ikke, at Bagenkop Havn kan klare dette og indstillede derfor, at havnenes driftsbudget blev forhøjet tilsvarende, men det mener udvalget ikke.

Annonce

Pengene skal med andre ord findes inden for havnens eget budget.

- Vi har ikke penge på udvalgets budget. Man kunne så have valgt at gå videre til Økonomiudvalget og søge en tillægsbevilling, men det mener vi ikke, at kommunens økonomi er til. Så lige så klart, som vi i udvalget mener, at en havn af Bagenkops størrelse skal tilbyde kunderne kranassistance, lige så klart mener vi, at havnen selv må finansiere, siger Bo Nissen.

Kranen vil kunne løfte 10 tons.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Jegind forlod toppolitik i Odense og blev embedsmand på Langeland: Man bliver slidt af 22 år i politik, men det har jeg først opdaget på den anden side

Ugeavisen Øboen

Foredrag med kendt havemand

Annonce