Annonce
Ugeavisen Øboen

Kro nåede aldrig at åbne: Finn tror stadig på, at Tullebølle har brug for sin kro

Finn Kingo Andersen nåede ikke at åbne Tullebølle Kro, før coronaen ramte landet. Arkivfoto: Finn Eriksen
Finn Kingo Andersens planer om at åbne Tullebølle Kro 1. april er blevet gjort til skamme på grund af corona-virussen. Men den nye ejer har ikke mistet troen på, at kroen har en lys fremtid i sigte.
Annonce

Tullebølle Kro var få dage fra at åbne, da corona-pandemien satte en stopper for det hele.

I begyndelsen af marts besøgte avisen Finn Kingo Andersen, der var i gang med at gøre det sidste klar til at åbne Tullebølle Kro. Han købte kroen sidste sommer, og så var det ellers planen at slå dørene op 1. april i år.

Men så blev Danmark ramt af corona, og landet blev lukket ned – således også på kroen, hvor al aktivitet er forstummet.

- Der sker intet – her er fuldstændig lukket ned. Desværre, siger Finn Kingo Andersen, der selvfølgelig ærgrer sig over, at kroen ikke kunne åbne som planlagt.

- Jeg har da været trist og ked af det, og jeg har lagt mange timer i det. Jeg havde da også forventet, at den gamle kro skulle blomstre op igen.

Men der skal nok ske noget på Tullebølle Kro i løbet af i år, forsikrer han.

- På nuværende tidspunkt er der både booket barnedåb, fødselsdage og et bryllup, men de venter jo alle sammen på, at Danmark åbner. Folk tør godt bestille, men de kan ikke holde festerne endnu. Nu vil jeg se situationen an, og så kan det godt være, at jeg ender med kun at have selskaber i år. Jeg tror ikke, jeg når at kunne åbne det varme køkken, siger han.

Kroen og manden

Finn Kingo Andersen er 65 år og har boet de første 60 år af sit liv i Odense.

For fem år siden flyttede han til Lohals, og i juni 2019 købte han Tullebølle Kro.

Gennem sit arbejdsliv har han blandt andet arbejdet i en slagterforretning i Odense, på slagteriet Expo i Odense, han har været portør på OUH, han har haft bilforretningen Kingos Auto i Odense, og han har malet skibe på Lindøværftet.

Han er fraskilt, far til to voksne sønner, og så har han fire børnebørn.

Tullebølle Kros bygning ud mod Hovedgaden er fra 1850, men der menes at have været et sted, hvor man kunne købe mad og drikke inden da.

Ifølge skriftlige kilder var der kro på stedet helt tilbage i 1791.

Kroen blev solgt på tvangsauktion i februar 2019 og efterfølgende solgt til Finn Kingo Andersen.

Ifølge Bygnings- og Boligregistret var prisen 500.000 kroner.

Annonce

Tror på det

Finn Kingo Andersen har vurderet, at det formentlig heller ikke vil kunne betale sig at åbne køkkenet til at sælge take away.

- Jeg synes selv, jeg er så ny, at jeg har valgt ikke at lave take away. Hvis man gerne vil have friske råvarer, bliver det nok for dyrt, siger han.

Så længe grænsen er lukket til Tyskland, vil kroen under alle omstændigheder køre på lavt blus, mener han.

- Det er jo tyskerne, vi har besøg af heroppe. Tyskerne har det med at blive hjemme et år eller to og holder ferie, når der sker sådan noget, siger Finn Kingo Andersen.

Uanset hvad der sker, tror han på, at stedet har en lys fremtid.

- Jeg tror, at der er behov for Tullebølle Kro – især til at holde selskaber, begravelser, konfirmationer og bryllupper. Jeg har ikke mistet håbet. Jeg ser bare frem til, at dørene kan åbnes igen. Så tror jeg, at kunderne er der, siger Finn Kingo Andersen.

Tullebølle Kro skulle have haft første åbningsdag den 1. april. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce