Annonce
Ugeavisen Øboen

Lånerne på Langeland kan glæde sig: Biblioteket på vej til genåbning

Langeland Bibliotek i Rudkøbing genåbner mandag den 18. maj. Arkivfoto: Anna Stærbo
Biblioteket i Rudkøbing genåbner mandag, men det bliver med en mere basal service end normalt.
Annonce

LANGELAND: Fra mandag d. 18. maj kan man atter låne og aflevere bøger på hovedbiblioteket i Rudkøbing.

Personalet glæder sig meget til at se brugerne igen og yde god, men basal biblioteksservice.

- Som i alle andre forhold sætter corona også her sit præg også på, hvordan det er muligt at bruge biblioteket, lyder det i en pressemeddelelse.

Fra på mandag kan man afhente reserveringer, aflevere materiale og låne med hjem.

Biblioteket fremhæver, at det ikke tilskriver gebyrer den første tid, og at man derfor ikke behøver at komme den første uge for at aflevere.

- Der er mange ting, vi har været vant til at tilbyde, som vi ikke kan tilbyde lige nu, når vi skal følge de retningslinjer, Slots- og Kulturstyrelsen har udstukket i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, lyder det fra biblioteket, der byder velkommen indenfor med følgende begrænsninger:

Man må ikke opholde sig i længere tid, og der er derfor ikke adgang til børnebibliotekernes legeområder, it-området, offentlige computere, print- eller kopi.

Der bliver heller ikke mulighed for at afholde arrangementer.

Det er muligt kortvarigt at gå og finde bøger eller andet materiale til hjemlån, men længere ophold er som nævnt ikke tilladt.

Bogbilen kører ikke den første uge, men personalet arbejder på at finde den rigtige, forsvarlige løsning med biblioteksbetjening i bogbilen, så både borgerne og personale kan håndtere udlån og aflevering trygt og ansvarligt.

- Vi sikrer, at der bliver holdt en meters afstand, og at der er håndsprit og engangshandsker til rådighed samt en høj rengøringsstandard, skriver personalet, som vil være til stede med råd og vejledning i hele åbningstiden.

Man kan følge med på bibliotekets hjemmeside på www.langelandbibliotek.dk for ændringer og opdateringer i takt med, at der modtages retningslinjer og information fra myndighederne.

Personalet forventer et stort pres på både at aflevere og udlåne bøger, dvd’er mm. Derfor er åbningstiderne i uge 21 således i Rudkøbing:

Mandag, tirsdag og onsdag klokken 10-18. Torsdag er lukket. Fredag klokken 10-14. Der er betjening og hjælp i hele åbningstiden.

Der bliver ikke åbent for selvbetjening udover de nævnte åbningstider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce