Annonce
Ugeavisen Øboen

Langelændere vil testes: Mobilt center for første gang på øen

Malene Minds fra Region Syddanmark tester Simon Beck i det mobile testcenter i Rudkøbing. Foto: Michael Lorenzen
100 var igennem i løbet af de første to timer

LANGELAND: Simon Beck på 20 år fra Rudkøbing havde sagt sit job op for at tage på højskole. 10. januar skulle han have indledt et halvt års ophold på Hadsten Højskole i det østjyske, men det blev der ikke noget af. I stedet bor han midlertidigt hos sine forældre og to yngre søskende.

Torsdag formiddag var han en af de langelændere, som tog imod tilbuddet om en coronatest i lokale rammer. Lidt før kl. 10.30 dukkede han op i det mobile testcenter, der var blevet placeret i Sundhedscentret i Havnegade i Rudkøbing.

- Der er ingen symptomer, men min mor er sosu-assistent og møder dermed mange udsatte borgere, og i det hele taget vil jeg gerne tage hensyn til familien, sagde Simon Beck umiddelbart efter, at Malene Minds fra Region Syddanmark havde stoppet træspatlen i halsen på ham.

Annonce

Om han overhovedet kommer afsted på højskole, ved han ikke. Indtil videre er starten udsat, men opholdet ikke helt aflyst.

Malene Lauersen fra Haugbølle på vej til sin coronatest. Foto: Michael Lorenzen

Interessen for at blive testet var pæn, men man undgik køer. Det hele foregik stille og roligt, og de fleste kunne efter få minutter forlade stedet igen. Ved 10.30-tiden havde omkring 100 været igennem.

Både søn og børnebørn ramt

Malene Lauersen, Haugbølle, arbejder i Dagli´Brugsen i Humble og møder derfor en del folk.

- Det er for at være på den sikre side. Blandt andre min mand er i risikogruppen, og det tager kun 10 minutter for mig at køre hertil, nævnte Malene Lauersen.

Alice Krøyer Jørgensen, Rudkøbing, ville også gerne sikre sig.

Alice Krøyer Jørgensen på vej ud efter sin test i det mobile testcenter på Langeland. Foto: Michael Lorenzen

- Min datter og svigersøn har uforvarende været sammen med en, som viste sig smittet med corona. Det blev opdaget onsdag. Jeg tror nu ikke, at jeg er smittet, men man kan aldrig vide, og både min søn og hans to sønner har været ramt af corona, nævnte hun.

Også Svend Sørensen, Rudkøbing, dukkede op. Han var blandt de allerførste, de 18.000 borgere, der blev udvalgt til test af Statens Serumsinstitut i maj sidste år. Det foregik i Odense.

- Jeg tager testen her i dag, fordi jeg skal have mine børnebørn til hjemmeskole i næste uge, og min svigermor er gammel og svagelig. Det er for en sikkerheds skyld, nævnte Svend Sørensen, som ikke ønskede at blive fotograferet til avisen.

Annonce

Altid brug for jordemødre

Til stede som personale i testcentret var fire medarbejdere, som kommer med forskellige  baggrunde. Malene Minds er biolog og har blandt andet arbejdet i Naturama i Svendborg og i Skagen Odde Naturcenter. Josefine Hass har haft en periode som arbejdsløs, før hun er blevet  tester for regionen, og Karoline Ravn Jensen er jordemor. Hun har været på OUH og er på vej til en stilling i Norge. Helst i Stavanger i broderlandets sydvestlige del.

- Det er det gode ved mit fag. Godt nok er Norge stort set lukket af, men jordemødre er der altid brug for, så jeg skal nok komme dertil, eventuelt med en lille karantæne deroppe, sagde hun.

Annonce

På Sundhed.dk

Det er på Langeland Kommunes hjemmeside og i dagspressen fremgået, at de testede får resultatet i e-boks, men det er ikke korrekt. Svaret finder man på Sundhed.dk

Politihjemmeværnet holdt øje med, at trafikken gled, som den skulle. Fra venstre næstkommanderende i PO-delingen, Kurt Petersen, samt Christian Theilgaard og Arne Rasmussen. Foto: Michael Lorenzen
Vel ude i det fri kunne Alice Krøyer Jørgensen tage sin maske af. Foto: Michael Lorenzen
Josefine Hass (t.v.) og Karoline Ravn Jensen udgjorde halvdelen af testerholdet fra Region Syddanmark. Foto: Michael Lorenzen
- Hvor er min ejer mon henne? Denne hund ventede tålmodigt uden for Sundhedscentret i Rudkøbing, mens ejeren var til coronatest. Foto: Michael Lorenzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce