Annonce
Ugeavisen Øboen

Langeland cykler sammen hver for sig

Langelands Sti-venner inviterer i samarbejde med Turist- og Erhvervsforeningen på cykeltur den 1. juni. Pressefoto
Annonce

LANGELAND: Som led i kampagnen ”Fyn cykler sammen hver for sig” inviterer Langelands Sti-venner i samarbejde med Turist- og Erhvervsforeningen til at cykle en tur på Langeland mandag den 1. juni, 2. pinsedag. Parterne har arrangeret to ruter til dagen, hvor man blandt andet kommer helt tæt på nogen af flotte langelandske herregårde.

Den ene mulighed er herregårdsruten. Her lyder forslaget til en tur ifølge en pressemeddelelse:

- Vi har aftalt med ejerne af godset Hjortholm, at vi, i dagens anledning, kan cykle til dette meget flotte og velholdte langelandske gods. Vi passerer på ruten også Frederiksberg og Skovsgård godser. Skovsgård er ejet af Danmarks Naturfond, som driver godset økologisk.

- Turen går rundt om Skovsgård Gods jorde og ned til Langelandsbæltet, hvor du kan tage dig en dukkert. Herfra går turen mod nord til Lindelse og videre mod vest og syd tilbage til Humble. Undervejs på det sidste stræk er der med flotte udsigter mod Ærø.

Turens længde er cirka 30 kilometer.

Mødestedet er den store parkeringsplads i Humble overfor købmanden, Hovedgaden 21.

Annonce

Slot og strand

Den anden turmulighed er Tullebølle/Tranekær-ruten, hvorom arrangørerne skriver:

- Vi cykler først mod nordøst gennem det flotte herregårdslandskab, så mod vest gennem charmerende by Tranekær med dens dominerende slot, der oprindelig blev bygget som en borg til beskyttelse mod vendernes plyndringstogter.

- På turen er der en række afstikkere til kysten, hvor du kan bade og nyde den uberørte strand. Så går turen mod sydvest gennem en række små skove, og til sidst tilbage til Tullebølle.

Turens længde er cirka 25 kilometer.

Mødested er den store parkeringspladsen til Tullebølle Fritidspark, Bygaden 74A.

Husk at holde afstand.

Der er også mulighed for, at man kan cykle en kortere tur fra et af de to mødesteder. Man skal i så fald komme til ét af de to mødesteder pinsemandag den 1. juni mellem klokken 10 og 13. Så vil et medlem af Langelands Sti-venner vil stå klar til blandt andet at hjælpe dig med oplysninger om, hvor du kan cykle hen.

Arrangørerne minder om, at man skal huske at holde afstand på dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce