Annonce
Ugeavisen Øboen

Langeland får en hundeskov: - Vi vil gerne åbne i januar

Ida Friis Mikkelsen fra Naturstyrelsen beskæftiger sig bl.a. med driften indenfor friluftsliv. Hun er i gang med at få opført en hundeskov i Fredskoven. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Naturstyrelsen vil lave to hektarer af Fredskoven om til hundeskov. De håber, deres entreprenør kan få det sidste på plads mellem jul og nytår, så hundeskoven kan åbnes snarest i det nye år.

Rudkøbing: Det bliver ude i Fredskoven lige ved siden af Rudkøbing, at to hektarer skal indrettes til menneskets bedste ven.

Naturstyrelsen tog beslutningen om at opføre den første hundeskov på Langeland midt i efteråret, da de på deres ti år lange driftsbudget kunne se, at der var en sum til gode.

Ida Friis Mikkelsen er forstfuldmægtig ved Naturstyrelsen og arbejder med drift indenfor friluftsliv på Fyn og øerne. Hun har med god grund været med til at sætte projektet i gang.

Annonce

- Langeland har jo ikke nogen indhegnet hundeskov, så derfor vælger vi at lave en her i Fredskoven. Vi håber på, at vores entreprenør får tid til at opstille hegnet mellem jul og nytår, så den er klar til brug næste år, fortæller Ida Friis Mikkelsen.

Hvis alt går efter naturstyrelsens plan, så bruger de 80.000 kroner fra det tilbageværende budget på at få opsat hegn og bænke i arealet.

Derefter vil hundeskoven muligvis være klar til brug til næste år, selvom den næppe bliver officielt indviet på grund at Covid-19.

Friluftsliv for dyr og mennesker

Ida Friis Mikkelsens planer for Fredskoven rækker længere end bare til de firbenede venner og deres ejere. Socialt samvær er i fokus, og Fredskoven skal generelt være et sted, hvor man kan mødes på tværs af interesser.

- Vi vil gerne gøre skoven anvendelig for alle brugere af skoven. Gerne, så man kan møde hinanden socialt. Derfor opstiller vi nogle bænke på tværs af skoven, som kan fungere som samlingspunkt, siger Ida Friis Mikkelsen og uddyber:

- Det skulle gerne være sådan, at både hundeejeren og ham, som kører mountainbike kan finde noget fælles. På den måde bliver cyklisten ikke bare ham, som kører hurtigt, men hvor begge kan finde noget fælles i naturen.

Hundeskoven løber langs meget af denne sti. Hundeskoven vil være på højre side af billedet, men venstre hvis man kommer fra parkeringspladsen. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj.

Da det ikke er hensigtsmæssigt, at hunde og vildtkørende cyklister færdes i præcis samme areal. Derfor skal den indhegnede hundeskov også fungere som en adskillelse af skovens forskellige brugere.

Annonce

Stadig en skov

Med ca. 80.000 kroner i budgetten til den nye hundeskov i Fredskoven, kunne det tyde på, at Naturstyrelsen har gang i den helt store skovreformation.

Det er dog ikke tilfældet med det nye projekt i Fredskoven. Ida Friis Mikkelsen understreger, at projektet ikke laver større ændringer i skovens udformning.

- Vi kommer nok til at fjerne lidt brombær og krat til hundeskoven, men ikke så meget mere end det. Der er meget bredt mellem træerne i det her areal, så man kan sagtens bevæge sig rundt, men det vil fortsat være en skov, fortæller hun.

Udover nogle buske, så vil det være nødvendigt for Naturstyrelsen at rydde dele skoven. Det sker, fordi der skal være nye kørespor for skovningsmaskiner igennem det indhegnede areal.

- Lige nu går køresporerne på tværs af den smalle del af hundeskoven. Det vil blive dyrt, hvis vi skal lave så mange indgange til maskinerne i hegnet. Derfor vil vi vende dem på det lange led, så vi måske kan nøjes med to eller tre, fortæller Ida Friis Mikkelsen

Sådan ser skovningsmaskinernes kørespor ud i dag, men de skal vendes på det modsatte led. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fin donation til H.C. Ørstedselskabet: Sjældent legat i guld

Annonce
Annonce
Ugeavisen Øboen

Fotoudstilling i galleri: "Efterladt" viser ting, som samfundet har forkastet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Ugeavisen Øboen

Sommerudstilling i Nowhuset samler 34 Langelandske kunstnere under ét tag

Ugeavisen Øboen

Scenen er sat med 2. Verdenskrig på Langeland: - Vi må aldrig glemme ondskaben, mener Bodil Jørgensen

Ugeavisen Øboen

Carstens og Anna Maríns fristed skal også blive langelændernes: Drømmen om at åbne deres eget er nu virkelighed

Ugeavisen Øboen

Landskamp på torvet er vigtig for Rudkøbings genåbning

Ugeavisen Øboen

Tre søskende i samarbejde: Ny og børnevenlig café i Rudkøbing

Søsiden

Sjældent jubilæum: Aktiv Rudkøbing-sejler i over 60 år

Ugeavisen Øboen

Fra turen til Christiansborg Slotsplads

Ugeavisen Øboen

Første Open By Night for ny handelsstandsformand: -Jeg kan ikke tage rosen som nylig tiltrådt formand

Ugeavisen Øboen

Kran på Bagenkop Havn dyrere end forventet: Havn må selv betale leasing

Ugeavisen Øboen

Den unge Ørsteds vandring ud i livet: Anderledes form for teater på Langeland

Ugeavisen Øboen

Når et lokalsamfund rejser sig i vrede

Ugeavisen Øboen

Jegind forlod toppolitik i Odense og blev embedsmand på Langeland: Man bliver slidt af 22 år i politik, men det har jeg først opdaget på den anden side

Ugeavisen Øboen

Jack giver gerne en hånd med til fest, og når det spidser til

Ugeavisen Øboen

Øboen mener: Langeland bliver slået tilbage med et udrejsecenter

Ugeavisen Øboen

Langelandsk advokat går efter borgmesterposten: - Der er for meget, der er foregået bag lukkede døre

Ugeavisen Øboen

To gode film på plakaten i Bio Langeland

Ugeavisen Øboen

Tesfaye blev mødt af 2000 langelændere med et klart budskab: Langeland siger nej

Ugeavisen Øboen

Foredrag med kendt havemand

Ugeavisen Øboen

Så er det tid til en tur på biblioteket på Langeland: Materialer skal afleveres - eller kommer der gebyr på

Ugeavisen Øboen

Udstilling om flygtninge: EU-politiker vil vise, hvordan de har det

Annonce