Annonce
Ugeavisen Øboen

Langeland får mobilt testcenter: De begynder nu

Langelænderne får kortere til testcenteret, når det mobile testcenter kommer til øen en gang om ugen. Arkivfoto: Søren Gylling
Regionen sender et mobilt testcenter til Langeland. Det vil komme en dag om ugen. Det bliver her, så længe kapaciteten er til det.
Annonce

Langeland: Indtil videre har langelænderne skulle rejse over broer til enten Odense eller Svendborg for at få taget en coronatest. Men nu bliver det anderledes. Der kommer et mobilt testcenter én dag om ugen.

Forrige fredag blev kommunen gjort opmærksom på, at det var en mulighed at få en mobil testenhed til øen.

- Det er noget, vi er meget interesserede i. Man ønsker, at så mange som muligt bliver testet, og vi har ikke på noget tidspunkt haft den mulighed på Langeland, fortæller ældre- og sundhedschef Marianne Nystrøm.

Nu står vognen klar til at køre af sted til Sundhedshuset i Rudkøbing, og testcenteret tager imod alle langelændere én dag om ugen. De skal blot medbringe deres sygesikringskort.

Op til 500 kan blive testet pr. gang.

Annonce

Sådan fungerer testcenteret

Modsat de fastlagte testcentre rundt om i landet, så vil der til det mobile testcenter ikke være noget krav om at bestille en test. Derimod skal man bare møde op med sit sygesikringskort, og så kan man få lavet en almindelig PCR-test.

Testcenteret vil være i samme lokale som den vaccinationsklinik, kommunen indretter i Sundhedshuset i Rudkøbing. Der er dog ikke grund til at frygte for, at potentielt smittede og vaccinemodtagerne blandes sammen, lyder det fra kommunen.

- Vi kommer til at bruge de samme lokaleforhold til det, men det bliver ikke samme dag. Vaccinationsklinikken og testcenteret vil være aktive forskellige ugentlige dage, så man kan testes dernede en dag og vaccineres en anden dag, fortæller leder af afdelingen Ældre og Sundhed, Britta Brix Madsen.

Åbningstiderne for testcenteret er indtil videre uklart. Det forventes at være åbent fra 8.30 til 17.30 én dag om ugen. Det bliver torsdag, første gang 4. februar.

Annonce

Uvished om varighed

Stort set ligeså hurtigt, som testcentret er kommet til øen, ligeså hurtigt kan det risikere at forsvinde igen. Grundlaget for, at testcenteret har mulighed for at komme til Langeland, er,  fordi testkapaciteten er til det.

Skulle testkapaciteten falde til et punkt, hvor der skal skærpes på, hvor mange der kan testes, kan testcenteret i Rudkøbing blive trukket tilbage fra regionen.

- Hvis det viser sig, at vi ikke har kapacitet nok, så vil det bliver stoppet. Så bliver bilen sendt et andet sted hen, fortæller ældre- og sundhedslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald på Langeland

Ugeavisen Øboen

Dødsfald på Langeland

Ugeavisen Øboen

Skoleleder på Langeland og kolleger gør klar til små elever: Få sammen og ingen undervisning på tværs af klasser

Annonce