Annonce
Ugeavisen Øboen

Langeland på cykel

Jens Loft Rasmussen, tidligere direktør i Cyklistforbundet, mener, at Langeland har alle forudsætninger for at blive en førende cykelø. Privatfoto
Annonce

LÆSERBREV: I vores familie elsker vi at cykle, og vi vil gerne dele vores glæde ved at cykle på Langeland. Og vi har siden 2014 været de lykkelige ejere af et gammel skovarbejderhus ved Tranekær Hestehave, som har dannet base for mange herlige cykelture.

Her i juli har vores datter, svigersøn og tre drenge været på en mere end 100 km cykeltur med overnatning på B&B og i campinghytter. Turen gik via Spodsbjerg og Skovsgård til Ristinge, hvor de til deres overraskelse fandt en af Danmarks bedste sandstrande.

Hjemturen gik via Lindelse Nor og Rudkøbing. De to drenge på 8 og 10 cyklede selv, mens den lille sad bag på mors cykel. Fars cykel var læsset med bagage. Familiens cykeluge bød på en nærhed med hinanden og med et venligt, bølgende landskab omkranset af salten strand.

Der er voksende interesse for cykelferie i Danmark. Bornholm er en velkendt og populær cykeldestination, mens Langeland for de fleste endnu er et ukendt cykelområde. Langeland har ellers alle forudsætninger for at blive en førende cykelø, og summen af mange initiativer vil i de nærmeste år kunne ændre på dette.

Den 30/8-1/9 2019 er der eksempelvis et cykeltræf med Vagabond Tours som arrangør. Her vil 30 deltagere over tre dage komme på en cyklende opdagelsesrejse gennem et udsnit af spøjse af langelandske lokaliteter. Hør blot: Kragholm, Fårevejle, Torpe, Sønder Longelse, Spodsbjerg, Pederstrup, Simmerbølle og Kulepile.

Næste dag passeres Peløkke, Kassebølle, Pæregård, Ravnebjerg, Korsebølle, Helletofte, Emmerbølle, Lejbølle, Tranekær, Botofte, Bukkeskov og Tullebølle. Og sidste dag cykles rundt på den storslåede sydspids med Nørballe Nor, Vesteregn, Kirkeby, Sønderbro Østeregn, Fakkebjerg, Bagenkop og Klise Nor.

Cykelmulighederne på Langeland er ikke så hemmelige endda. Det langelandske cykelkort 1:50.000 kan købes for 30 kroner på Turistkontoret og indeholder de regionale blå cykelruter 80, 81 og 82 samt ikke færre end seks lokale røde rundstrækninger på hver omkring 25 km beskrevet med foto og tekst.

Det er bare om at komme i sadlen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce