Annonce
Ugeavisen Øboen

Langelands Hundepension fylder 10 år: - Hundene skal synes, det er sjovt at være her

Michael og Nina Elian fejrer 10 års jubilæum i Langelands Hundepension. Foto: Anna Stærbo
Den 21. september er det 10 år siden, Langelands Hundepension tog imod sine første gæster. Siden har Michael og Nina Elian fået utallige haler til at logre, så forældrene trygt kan tage på ferie, mens deres hunde bliver passet.
Annonce

LØKKEBY: Når den 12-årige golden retriever Lino er på ferieophold hos Langelands Hundepension, er der en række ting, som skal være i orden. Han skal bo i værelse nummer et, hvor han skal have sit røde persiske gulvtæppe med, og så skal menuen udelukkende bestå af rugbrød med leverpostej. Ikke noget med tørfoder til ham.

De øvrige feriegæster – Nanoq, Zenta, Mona, Elvis og Fanta – får også den behandling, som deres forældre hver især har bedt om.

- Her må man gerne kræve noget til sine hunde. De kan godt nok ikke få fjernsyn på værelserne, men de må gerne høre musik, siger Michael Elian, der sammen med Nina Elian kan fejre 10-års jubilæum for Langelands Hundepension den 21. september.

Michael Elian bor i huset ved siden af hundepensionen. Her bliver man budt velkommen af Birger og Karla – to imødekommende langhårede dværggravhunde. Hundene logrer og hopper op, og man mærker med det samme, at her får de lov til at hygge sig.

Det er næsten som at sende sine børn på ferie hos bedsteforældrene. For når forældrene er på ferie, så skal hundene have det godt, mener Michael og Nina Elian.

- Vi skal ikke opdrage hundene, så de ikke synes, det er sjovt at være her. De skal ikke tænkte, ”øv, der kommer ham, som skælder ud hele tiden,” siger Michael Elian.

Det er tydeligt at se, at hundene er glade, mener Nina Elian, sin nærmest kan høre hundene råbe ”juhuu”, når de kommer ud og leger på legepladsen.

Blå bog

Michael og Nina Elian er henholdsvis 52 og 53 år. De er i dag separeret og har et barn sammen.

De har startet Langelands Hundepension sammen for 10 år siden, men siden 2012 har Michael Elian drevet hundepensionen alene. Nina Elian har siden 2012 været på førtidspension.

Michael Elian har tidligere arbejdet med korn- og foderstoffer, mens Nina Elian blandt andet har arbejdet som taxachauffør og elektronikmekaniker.

De har begge haft hunde, siden de var børn.

Annonce

Det kan vi gøre bedre

Michael Elian er født og opvokset i Kragholm. Da han mødte Nina Elian, boede han i Otterup på Nordfyn, men han ville gerne tilbage til Langeland. Der var bare en ting, der stod i vejen - det var svært at finde et job på Langeland.

Samtidig havde parret en meget dårlig oplevelse med en hundepension på Nordfyn.

- Vi var taget til Italien i 14 dage, og da vi kom hjem, hentede vi en meget syg hund. Vi måtte tage direkte fra hundepensionen til dyrlægen. Den var så tæt på at skulle aflives. Efter det sagde vi til hinanden: ”det der kan vi da gøre meget bedre,” fortæller Nina Elian.

Kort derefter tog de en beslutning under morgenkaffen om at flytte til Langeland. Nina Elian, der aldrig før havde besøgt Langeland, var solgt fra det øjeblik, de kørte over Langelandsbroen.

- Her var bare så dejligt. Og så kørte vi en masse ture rundt på øen fra Hou til Bagenkop for at finde en god lokation til en hundepension. For det er ikke helt ligetil, siger Nina Elian.

Annonce

Troede altid på det

Der er nemlig mange regler og love, man skal leve op til for at etablere en hundepension. Der skal blandt andet være 200 meter til nærmeste nabo, ligesom man skal godkendes af en lang række institutioner.

Der var heller ikke meget opbakning at hente i Michael og Nina Elians bank.

- De syntes, vi kom lidt for langt sydpå. De kunne slet ikke se fremtidsudsigterne i vores planer overhovedet, siger Michael Elian.

Derfor måtte de vende hver en krone og selv stå for den påkrævede renovering. Samtidig lavede de deres egen undersøgelse af vækstpotentialet for en hundepension.

Og selvom de begge troede på projektet, havde de ikke regnet med, at stedet på Nordre Løkkebyvej 7 ville blive så populært, som det er i dag. Succesen skyldes blandt andet, at færgen mellem Spodsbjerg og Tårs tiltrækker kunder fra hele Sjælland, ligesom det er let at komme til fra Fyn til Langeland.

- Vi har kunder fra Nordfyn, Odense, Sjælland, Lolland, Tyskland, Frankrig og sågar fra Schweitz, fortæller Nina Elian.

Hundepensionen startede med syv værelser, men i dag er det blevet til 21. Den 21. september fejrer Langelands Hundepension 10-års jubilæum, og står det til Nina og Michael, kommer hundepensionen til at fortsætte mindst 10 år endnu.

Michael Elian sammen med feriegæsten Lino, der holder sine vaner i hævd, mens han er gæst på Langelands Hundepension. Foto: Anna Stærbo
Birger, der er en langhåret dværggravhund, bor hos Michael Elian på Langelands Hundepension. Foto: Anna Stærbo
Langelands Hundepension fylder 10 år den 21. september. Foto: Anna Stærbo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Udveksling på Øboen

Annonce