Annonce
Ugeavisen Øboen

Langelandsk iværksætter har stor succes: Her er hans gode råd

Iværksætter Troels Feodor Nielsen har en håndfuld gode råd til dem, der går med en iværksætterdrøm i maven. Foto: Jane Arvé Borch/PR
Langelandske Troels Feodor Nielsens giver her fire gode råd til de langelandske unge, der går med en iværksætterdrøm i maven.

Langeland: Troels Feodor Nielsen startede i 2018 Nybygget.dk sammen med kammeraten Rasmus Brohl. I dag har de ændret navn til Propstep. I starten handlede det om, at give deres brugere overblik over nybyggerier, men i dag går de udenom mæglere og håndtere hele processen selv.

Avisen har interviewet langelandske Troels Feodor Nielsen. Han har følgende gode råd til dem, som gerne vil prøve kræfter med at starte en ny virksomhed:

1 Få erfaring og lær fra andre

- Da jeg var yngre og sad på Langeland, så lavede jeg hjemmesider for virksomheder. Jeg rodede med de ting, som jeg interesserede mig for. Senere begyndte jeg at arbejde for andre tech start-ups. Jeg havde en bagtanke om, at jeg selv en dag ville starte noget op, og jeg kunne lære en helt masse fra de her jobs. Man skal lære meget undervejs. Det er en process, hvor man skal udvikle sig selv og lære nye ting.

2 Find en god partner

- Det klassiske er jo, at hvis man er god til at programmere og udvikle, så er man typisk ikke særlig god til at komme ud og tale med nogle folk, eller omvendt. Det kan derfor være en stor fordel med en partner i projektet. Det er altid en fordel at være to fremfor en. Det kan være svært at finde en, som man kan stole på og kan nogle andre ting end en selv.  Men når man har fundet en, så er det en kæmpe hjælp til at holde hinandens motivation oppe, og at de kommer med andre kompetencer.

3 Kast dig ud i det og ikke vær bange for at ændre kurs

- Det handler om at turde at tage springet. Der er mange, som er meget fokuserede på idéen, og det lyder måske lidt som en kliché, men idéen er kun en lille del af det. Vi startede jo med én idé til Nybygget.dk, og det blev til noget andet undervejs efter at have talt med vores kunder. Det handler om at turde prøve tingene af og finde ud af, hvad der virker og ikke virker. Undervejs har jeg også prøvet at starte andre mindre ting, som aldrig er blevet til noget, men man skal prøve tingene af. Det virker sjældent første gang alligevel, så kom ud over stepperne, prøv tingene og lær af dem.

4 Tro på det, når andre ikke gør

- Alt det her med at lære, det handler også om at finde ud af, hvad der driver en selv. Det er virkelig motivationen, der skal bære det hele. Det er jo en selv og ens tid man giver af, så man skal synes, at det er sjovt. Hvis det føles surt allerede inden man er kommet i gang, så skal man ikke gøre det. Der er masser af modgang undervejs. Da vi startede det her projekt, så tror jeg ikke, der var andre end os selv, der kunne se, at det her kunne blive til noget. Så man skal turde tro på den store vision hele tiden. Jeg opgav selv mit job for det her, da vi ikke kunne se nogen omsætning, men satsede alt på det. Det handler om at blive ved og tro på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce