Annonce
Ugeavisen Øboen

Langelandsk iværksætter med succes: Startede med at køre med regninger for sin far

Troels Feodor. Foto: Jane Arvé Borch/PR
Langelænderen Troels Feodor Nielsen har altid drømt om at drive virksomhed med IT. Han er rundet af en erhvervsfamilie med faderen Frits Feodor Nielsen, som han hjalp med blandt andet regninger og hjemmesider. I dag driver Troels en succesfuld virksomhed i København.
Annonce

Langeland: Han er søn af Frits Feodor Nielsen, som i mange år har drevet virksomhed i Rudkøbing. Han hjalp sin far med at køre med regninger. Og lige fra da han var ung knægt i Rudkøbing, har han altid haft en drøm om at blive iværksætter.

Der er tale om Troels Feodor Nielsen, der nu driver egen virksomhed i København og har stor succes med det.

- Jeg har ikke tænkt, at jeg skulle skulle gå i min fars fodspor (som selvstændig, red.), men ubevidst har det nok siddet i mig. Det er nok meget naturligt, når der blev drevet virksomhed hjemme og snakket om sådan nogle ting ved aftensmaden, fortæller Troels Feodor Nielsen.

I modsætning til hans fars arbejde med trælast, var det IT, som fangede Troels Feodor Nielsen. Internettets udbredelse synes han specielt godt om, og han har i sine tidlige dage blandt meget andet lavet hjemmesider til sin fars virksomhed.

Frits Feodor NielsenFrits Feodor Nielsen er sjette generation i det, der nu er et tidligere byggemarked. Han solgte til Stark i 2009, men beholdte bygningerne. Arkivfoto: Finn Eriksen

- I min folkeskoletid var internettet jo helt nyt. Her begyndte jeg hurtigt at rode med at bygge hjemmesider og sådan. Det var jo en form for iværksætteri, og det er helt sikkert det, som har inspireret mig til at ville drive forretning, siger han.

Efter sin gymnasietid flyttede Troels Feodor Nielsen fra Langeland til København, hvor han bor i dag og driver virksomhed.

Annonce

Idéen der udviklede sig

Det er snart tre år siden, at Troels Feodor Nielsen valgte at udfordre det traditionelle boligmarked med en digital løsning. Det skete i samarbejde med hans gode ven Rasmus Brohl.

Virksomheden, som i dag har skiftet navn fra Nybygget.dk til Propstep, udspringer fra Troels Feodor Nielsen egen erfaring med at finde bolig i et nybyggeri. Her oplevede han, at det var uoverskueligt at finde ud af hvilke lejligheder, der var til salg, og hvem man skulle kontakte.

Dengang hjalp nybygget.dk til at danne overblikket og hvilken ejendomsmægler, man skulle have fat i. Med det nye navn Propstep så har modellen ændret sig. For brugerne var ikke tilfredse med ejendomsmæglernes håndtering.

Det fik kompagnonerne til at sadle om. Nu skulle deres digitale platform gå udenom mæglerne. De ville sørge for de hele processen mellem de nye boliger og lejerne.

Annonce

Inspiration fra kendt virksomhed

I april 2017 måtte transportselskabet Uber lukke ned, da det ikke fungerede indenfor landets grænser på grund af den danske taxalovgivning. Selskabet har haft stor succes i andre lande og været til inspiration for Troels Feodor Nielsens nye virksomhedsmodel.

Ligesom Uber ikke er en portal for taxaselskaber, så vil Propstep ikke være en portal for ejendomsmæglere. Alt fra boligopslag til kontrakt bliver derfor håndteret af Propsteps medarbejdere.

- Vores mission var oprindeligt at hjælpe vores brugere videre til det rigtige projekt, men vi kunne jo godt se, at vi var nød til at eje hele rejsen. Vores kunder starter ofte hjemme fra sofaen. På vores platform kan de følge alt fra at transaktionen sker og få svar på spørgsmål fra vores medarbejdere, som sidder helt til kl 21, fortæller Troels Feodor Nielsen.

Den nye model fik sat fart i virksomheden. Selvom den langelandske iværksætter understreger, at Nybygget.dk fik en god start, så har det nye propstep åbnet andres øjne for virksomheden.

Annonce

Tilskud til øget momentum

Siden lanceringen af den nye platform tidligt 2020, har virksomheden haft et momentum med sig, som ikke tyder på at stoppe. For nyligt har Propstep fået tilført tre millioner af de Linde Capital og Vækstfonden, som skal bruges til at videreudvikle deres software og sikre, at de har nok medarbejdere til at servicere deres brugere.

Troels Feodor Nielsen (th.) har stiftet virksomheden Propstep med hans gamle ven Rasmus Brohl (tv.). Foto: Jane Arvé Borch/PR-foto

Troels Feodor Nielsen fortæller stolt om dette tilskud, som han forventer at kunne fastholde virksomhedens momentum med. Han understreger dog, at han ikke kunne have gjort det alene.

- Det er vigtigt, at man har en god samarbejdspartner. Rasmus og jeg har været gode venner længe, og vi har et godt samarbejde. Han er super god til salg og menneskekontakt, hvor jeg har mine styrke ved IT og marketing, som også er min uddannelse, siger Troels Feodor Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Juleudstilling i Nowhuset

Ugeavisen Øboen

7 years of Lukas Graham

Ugeavisen Øboen

Vi skændes så det brager

Ugeavisen Øboen

Min mand er blevet en hus-tyran

Ugeavisen Øboen

Følelser og fornuft

Annonce