Annonce
Ugeavisen Øboen

Liam på ni år fik hole-in-one - men whisky blev byttet ud med cola

Liam Skovhus på golfbanen. Foto: Michael Lorenzen
Golftalent kommer nu op på hæderstavlen i klubben, og så var der cola og ikke whisky til ganen

LANGELAND: Alle golfspillere drømmer om at slå hole-in-one, altså få golfbolden i hul i et enkelt slag. Mange opnår det aldrig. Nogen gør det flere gange som for eksempel Langelands Golfklubs Søren Riis. Og så sker der af og til det helt usædvanlige - ni-årige Liam Skovhus fra Rudkøbing præsterede det forleden.

Det foregik på hul 8 på Langeland Golfklubs anlæg lidt øst for Tryggelev. Juniorspillere som han må have lov at slå ud fra dameseniorernes tee-sted, som det hedder, så det var en smule kortere. Men der var immervæk 112 meter ud til hullet, og det er et af de vanskelige.

Liam Skovhus, som går i 3. klasse på Ørstedskolen i Rudkøbing, har spillet golf i et års tid og er så bidt af denne sport, at han er afsted så ofte, det kan lade sig gøre og gerne i flere timer på banen. En anden fritidsinteresse, fodbolden er skippet, og hans far, Jesper Skovhus, er stoppet som træner.

- Jeg trænede ungerne, fordi jeg troede, Liam var glad for at spille fodbold, og han spillede, fordi jeg var træner. Så vi gjorde det til sidst sådan set for den andens skyld. Da vi fandt ud af, at vi begge er til golf, lægger vi fritiden her, fortæller Jesper Skovhus.

- Da jeg først prøvede at spille golf, synes jeg, at det var rigtigt sjovt, og så kan jeg gå rundt sammen med mor og far, siger Liam Skovhus.

Forældrene har medlemstal 165 og 166 i klubben, det vil sige, at de var blandt de første i klubben, og efter en pause på en halv snes år er parret vendt tilbage for fuld musik. De er ramt af "golfdæmonen", som Jesper Skovhus udtrykker det.

Annonce

På hæderstavlen

Snart kommer Liam Skovhus' navn op på en tavle i klubhuset over, hvem der har slået hole-in-one. To tavler er allerede fyldt, og den tredje godt på vej. Den er taget midlertidigt ned og allerede sendt til tryk.

Jesper Skovhus er naturligvis stolt af sin søn.

- Golfpro (træner) Jonas Frøjn Andersen siger, at Liam allerede er en dygtig golfspiller, og jeg håber, at Liam kan få nogle af sine kammerater med, så klubben kommer til at rumme flere juniorer og måske kan få et pænt stort børne- og ungdomsmiljø.

Tre slags medlemsskab

I dag tæller klubben 12 juniorer, mens der er 235 seniorer. Et flexmedlemskab, som golfspillere i klubber længere væk kan tegne - her skal man være væk fra både Langeland og Svendborg Kommune - og så må spille på klubbens anlæg gør cirka 310 brug af. Langeland Golkflub har landets billigste kontingent her.

- Der kommer nok kun til at gå ét år, så er Liam bedre end mig. Jeg tror, at han kan drive det langt, siger Jesper Skovhus.

Det hedder sig i golfkredse, at et hole-in-one udløser en flaske whisky i præmie.

I sagens natur ville Liam Skovhus ikke selv kunne nyde en sådan flaske nu, men han var indstillet på at få en flaske og så sætte den på auktion. De penge, auktionen ville indbringe, ville han give til klubben.

Formanden for Langeland Golfklub, Annie Borch, fandt dog en anden løsning med en papkasse  cola som præmie.

Hverken Jesper Skovhus eller Annie Borch har præsteret hole-in-one. Det har været tæt på, men nærved og næsten gør det som bekendt ikke.

Liam Skovhus får nu sit navn på en tavle i klubhuset lige som de to bagved. Tavlen er allerede sendt til tryk. Hver kan rumme lidt over 30 navne, så man er endnu ikke oppe på 100 gange hole-in-one endnu. Klubben er fra år 2000. Foto: Michael Lorenzen
Annonce

Ondt i armen

- Jeg har læst mig til, at for en gennemsnitlig golfspiller skal der 12.500 slag til, før det lykkes. Det bliver en lang dag, og man får jo nok helt ondt i armen undervejs, siger Jesper Skovhus humoristisk.

For professionelle skal der på tilsvarende vis "kun" 2.500 slag til.

Da Øboen traf Liam og Jesper Skovhus, var også Liams lillebror, Linus Skovhus på syv år med. Han er ikke begyndt på golf endnu, men ifølge Jesper Skovhus er det nok kun et spørgsmål om et års tid.

Denne golfbold blev anvendt ved det imponerende slag. Nu er den et minde om præstationen. Foto: Michael Lorenzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Sølvbryllup

Ugeavisen Øboen

Dødsfald

Annonce