Annonce
Ugeavisen Øboen

Litteratur i det grønne: Lille festival på Strynø

Strynø byder på en lille litteraturfestival. På grund af coronasygdommen skal man melde sig til på forhånd. Arkivfoto: John Fredy
Annonce

STRYNØ: Coronavirussen har sat meget i stå, men nu er der åbnet lidt op igen. Strynø Litterære Forening afvikler derfor en lille litteraturfestival i det grønne som erstatning for forårets forfatterarrangementer. Tre forfattere er med. Det foregår fredag den 26. juni og lørdag den 27. juni.

Fredag kl. 16-18.30 kommer forfatterne Thøger Jensen og Lone Aburas og læser op og fortæller om deres forfatterskaber.

Thøger Jensen fik debut i 1998 med “I vores familie kan vi ikke lide ubåde” på Gyldendal. Han er kendt for sin helt særlige kortprosastil, ofte fra rejser til fjerne steder, og aktuel med romanen “Zhong” fra 2016, om en midaldrende nordjydes første gensyn med Kina efter en rejse med Den Sibiriske Jernbane i 80’erne.

Lone Aburas fik debut 2009 med den siden også på teater opførte “Føtexsøen” på Gyldendal. Hun har gjort sig bemærket for sine skarpe, socialrealistiske tekster, i særdeleshed det vrede agitprop-værk “Det er et jeg, der taler (Regnskabets time)” fra 2017, for hvilket hun modtog Montanas Litteraturpris.

Lørdag kl. 16-18 er det forfatter Karen Fastrup, som står på plakaten. Hun vil især koncentrere sig om sin seneste roman, "Hungerhjerte" om forfatterens periode med indlæggelser på grund af diagnosen borderline.

Arrangementerne er åbne for alle og tilrettelagt, så det passer med færgen til og fra Rudkøbing.

Hvis vejret er tørt, finder arrangementet sted i haven for "Det gamle Afholdshjem", Fredensgade 19, og regner det, rykker man i overdækket telt på Smakkecentrets teltplads.

Det er nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. Enten via mail inukdetblaa@hotmail.com eller  sms 2070 0616. /milo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Øboen

Fine skud af isfugle

Ugeavisen Øboen

Ørtings brevkasse

Annonce